Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:07:21

Українсько-німецький Вечір пам’яті та примирення відбувся у Чернігові

08.05.2018   12:14Агенцiя

Напередодні Дня пам’яті та примирення, 7 травня, в Міському Палаці культури відбувся українсько-німецький Вечір пам’яті та примирення за участю керівництва міста Чернігова та німецької делегації з міста-побратима Меммінгена на чолі з обербургомістром Манфредом Шилдером.

Цей Вечір був присвячений пам’яті тих, хто загинув на фронтах Другої світової війни, хто віддав життя заради щасливого майбутнього.

До всіх чернігівців та гостей нашого міста з привітальним словом звернувся міський голова Владислав Атрошенко:

- Від імені всієї територіальної громади міста Чернігова вітаю всіх чернігівців, а особливо наших сивочолих ветеранів, з Днем пам’яті та примирення й Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Погоджуюся з тим, що День пам’яті та примиренняє показником політичної культури нашої країни - і він є символічним.

Якщо переглянути історичні сторінки, то можна побачити, що культури, які завойовувалися зброєю, зникали, а ті, що створювалися тяжкою працею та дружбою – існують і розвиваються. Я би хотів, щоб наша Україна розвивалася саме завдяки праці та дружбі.

Переконаний, що такі ж цінності сповідують і німецькі гості з нашого міста-побратима, які сьогодні завітали до нас. Також переконаний, що нас багато чому навчили ті сторінки історії, і ми ніколи в майбутньому не станемо на шлях збройних конфліктів. Ми підемо тільки шляхом співпраці та дружби, - підкреслив Владислав Атрошенко.

Повністю підтримав слова міського голови й обербургомістр німецького Меммінгена Манфред Шилдер. Зокрема, він зазначив: наш спільний обов’язок - пояснити дітям, що мир – це те, без чого жити ніяк не можна.

Зі сцени Міського Палацу культури всіх присутніх вітали лауреати всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Зокрема, хор середніх класів «Світанок» Чернігівської музичної школи № 1 імені С. Вільконського, учні музичних шкіл Христина Пухальська, Поліна Гаврилик, Павло Ребенок, дует балалаєчників у складі Антона та Володимира Буланенків, викладачЧернігівського музичного коледжу ім. Л. Ревуцького Марина Черноштан, ансамбль домристів Чернігівської музичної школи № 1 імені С. Вільконського, вихованка Зразкової спортивно-циркової студії «Тріумф» Марія Скорина,Народний художній колектив «Театр танцю «Слов'яни» Чернігівського міського Палацу культурита інші.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини