Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 08:04:30

Відкрито персональну виставку народного художника Володимира Слєпченка

13.04.2018   10:15Агенцiя

Виставка живопису присвячена 70-річному ювілею та 50-літтю творчої діяльності Володимира Слєпченка. В експозиції представлено більше 80 робіт живописних творів митця. Наук.

Пріоритетним жанром у творчості художника вже півстоліття є портрет. В основі представленої у Чернігові виставки проект «Обрані часом», який почався з портрету Тараса Шевченка та написаний в творчій манері «артлайн» і переріс у серію портретів славетних українців. Серед інших зображення Миколи Гоголя та Григорія Сковороди.

За словами митця, його завжди приваблювала історія України, тому були створені такі картини, як «Відродження», «Скіфія», «Трипілля і трипільці», «Рожаниця», «Відгомін прадавніх часів України», інше.

– Моя творчість наповнена образами видатних особистостей минулих часів нашої країни і світу, образами героїв, що творять сучасну історію України. У моєму творчому доробку є місце для жінки, коханої і матері. Свій живописний світ я обрамляю своїм баченням завдяки власній манері «артлайн». Це мистецтво лінії, що у філософському значенні передбачає рух та швидкоплинність життя, – сказав Володимир Слєпченко під час відкриття виставки, яка експонуватиметься у Чернігові до 24 червня цього року.

У заході взяли участь заступники голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко та Наталія Романова, директор музею сучасного мистецтва «Пласт-Арт», художник-монументаліст, член Національної спілки художників України, заслужений діяч мистецтв України Борис Дєдов, мистецтвознавці, учасники АТО, волонтери та громадськість.


Довідково.

Володимир Слєпченко – член Національної спілки художників України, заслужений діяч мистецтв України, академік Української академії Наук.
Живописець, графік. Працює в різноманітних художніх стилях і жанрах: монументальне мистецтво (мозаїка), акварель і графіка, пейзаж, натюрморт, психологічний портрет, сюжетна філософська картина з елементами символізму і сюрреалізму. Написав 19 фресок в кафедральному соборі св. Йосафата в м. Торонто, Канада. Працює в стилі академічного реалізму і сюрреалізму, винайшов свою персональну техніку художньої творчості.
Персональні виставки експонувалися в багатьох країнах, картини прикрашають музеї Франції, Італії, Німеччини, Польщі, Великобританії, Ізраїлю, Канади, США, Росії і багатьох інших краін світу.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.