Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 05:16:49

Перший Фестиваль для дітей та молоді. Підсумки прес-конференції

11.04.2018   10:46Агенцiя

На зустрічі керівництва Чернігівського академічного облмуздрамтеатру ім. Т.Г.Шевченка з представниками місцевих мас-медіа, що відбулася 10 квітня цього року в приміщенні театру, мова йшла про системну роботу колективу театру, спрямовану на заохочення дітей та юнацтва до творчого розвитку, формування у них зацікавленості театральним мистецтвом, бажання відвідувати театр.

Згадали і про майстер-класи фахівців з рукоділля напередодні Дня Святого Миколая та Великодніх свят для дітей з малозабезпечених сімей та з особливими потребами. Обмінялися думками і враженнями щодо реалізованого у грудні минулого року мистецького проекту – вистави «У пошуках героя», в якій поруч з професійними акторами були задіяні вихованці багатьох творчих дитячих колективів Чернігова. Та головною темою прес-конференції була організація Першого театрального фестивалю для дітей та молоді «На крилах мрій», якій відбуватиметься на базі облмуздрамтеатру з 18 по 20 квітня п.р.

Генеральний директор театру Сергій Мойсієнко повідомив, що календарний план театрального сезону шевченківців поповнився ще одним фестивальним заходом. До традиційного жовтневого Міжнародного фестивалю «Слов’янські театральні зустрічі» та нещодавно започаткованого фестивалю моновистав «Чернігівське відлуння»-3, запланованого на червень цього року, додається Перший театральний фестиваль для дітей та молоді «На крилах мрій». Він розповів, що ідея проведення такого фестивалю визріває вже декілька років і має на меті вивільнити наших дітей від інтернет-залежності та захоплення іноземними, далеко не завжди високохудожніми мультфільмами, створивши для них гідну альтернативу у вітчизняному мистецькому просторі. Впровадження нового мистецького проекту підтримав Департамент культури облдержадміністрації, а рушійною силою щодо вирішення організаційних питань став ініціативний молодий режисер нашого театру Артемій Аніщенко. Також оргкомітет фестивалю сподівається на підтримку громадських організацій, що опікуються духовним розвитком підростаючого покоління, та очікує активної участі чернігівських глядачів у фестивальних заходах.

Відповідаючи на запитання журналістів, Артемій Аніщенко сказав, що проведення такого фестивального форуму має багатовекторну спрямованість: це і представлення глядачам різноманітних драматургічних творів для дітей і молоді, здатних задовольнити якнайширший спектр глядацьких запитів, і знайомство з новими молодіжними театральними колективами, і презентація творчих робіт студентів мистецьких навчальних закладів та вихованців аматорських студій. Крім показу кожного фестивального дня трьох вистав, адресованих різним віковим категоріям глядачів, у програмі фестивалю передбачено проведення майстер-класів за участю професійних акторів, творчих лабораторій та інших інтерактивних заходів, де учасники і гості фестивалю матимуть змогу для творчого спілкування та обміну досвідом. Розповідаючи про театри, що братимуть участь у фестивалі, наголосив, що головними критеріями відбору були: художній рівень, актуальність теми, новітність форми, соціальна спрямованість вистави.

Наприкінці зустрічі Сергій Мойсієнко та Артемій Аніщенко подякували представникам засобів масової інформації за співпрацю, запросили відвідати вистави фестивальної програми та якомога ширше проінформувати чернігівську громаду про реалізацію нового мистецького проекту.

Тож запрошуємо усіх шанувальників театрального мистецтва – малих і дорослих – на вистави Першого театрального фестивалю для дітей та молоді «На крилах мрій», який упродовж трьох днів пануватиме на трьох сценічних майданчиках Чернігівського академічного обласного муздрамтеатру імені Т.Г.Шевченка.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини