Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:32:03

Відбулася презентація книги "Вклоняємось доземно українському солдату"

10.04.2018   12:57Агенцiя

Напередодні Великодня у читальному залі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка відбулася презентація 4-го видання книги ЦДО МО України «Народна армія» «Вклоняємось доземно українському солдату».

На заході були присутні: працівники органів державної влади й місцевого самоврядування, установ культури, військовослужбовці Збройних сил України, ветерани АТО, батьки загиблих Героїв України, волонтери, викладачі, курсанти і студенти вишів Чернігова, представники громадськості, ЗМІ.

«Війна на Донбасі розділила життя багатьох українців на «до» і «після». Але ми продовжуємо дихати, боротися, любити завдяки тому, що наші самовіддані солдати щоденно виборюють право держави на існування. Героїчні подвиги українських воїнів у цій жахливій війні назавжди залишаться в пам'яті народу. І ось уже вийшла у світ четверта книга про захисників Вітчизни, справжніх патріотів, які боронять незалежність і цілісність України на Сході держави. У книзі зібрано 59 історій, за кожною – справжній герой, який самовіддано любить і служить Батьківщині. Герой книги Андрій Нагірний говорить: «Я ж і пішов воювати для того, аби дітям не залишити цієї війни». Російський ворог не очікував, що українці готові воювати, захищати і віддавати найдорожче – життя», – наголосила модератор заходу Валентина Куценко.
 
Наталія Романова, заступник голови Чернігівської обласної адміністрації, зазначила, що шлях українців до створення власної держави був довгий і тернистий. Четвертий рік тисячі українців зі зброєю в руках відстоюють незалежність України. Увесь світ захоплюється мужністю, патріотизмом і силою духу наших воїнів-звитяжців.
 
Вадим Мисник, полковник, начальник Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України в місті Чернігів, сказав: «Це та книга, типографська фарба якої пахне кровʼю і просякнута потом від щоденної роботи простих і водночас великих, мужніх, сміливих чоловіків. Це жива історія, яку будуть вивчати багато поколінь українців».
 
Ольга Гребницька, заслужений учитель України, викладач Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, щиро й зворушливо розповіла присутнім про свої враження від прочитаної книги «Вклоняємось доземно українському солдату». Виступ вчительки супроводжувався озвученими нею прикладами з репортажів сторінок книги про життєві долі, факти й конкретні відомості про наших сучасників – відважних захисників Донбасу. Ідейно-патріотична насиченість повідомлень, уважні читацькі судження й спостереження, які прозвучали з уст Ольги Іванівни, завдяки емоційно-щемному роздуму про полеглих і живих оборонців, вояків добровольчих формувань, нікого не залишили байдужим серед уважних і вдячних слухачів, присутніх у залі бібліотеки.
По-особливому всіх прихильників зворушливого слова обʼєднала розповідь учительки про відчайдушно-правдиву чесність сивочолих і молодих – тих дивовижних людей-патріотів, хто кожен по-своєму відстоює право на свободу нашої рідної серцю України.
 
Ольга Іванівна у своєму виступі про справжніх велетів духу послуговувалася іскрометно-влучними цитатними висловлюваннями видатних авторів, що спонукають до глибокого осмислення подвигів на Сході України. Тож сьогодні усвідомлюймо єдине: «Особисте щастя залежить від щастя народу» (Максим Рильський).
 
Віталій Кирилов, підполковник, прес-офіцер оперативного командування «Північ» у місті Чернігів, підкреслив, що книга «Вклоняємось доземно українському солдату» – це памʼятник для живих.
 
Українські патріоти не говорять навсібіч, а мужньо виконують важку солдатську роботу, назва якій – захист Вітчизни. Адже,»патріотизм – це не вибух емоцій, а спокійна і тверда відданість країні, що триває впродовж усього життя людини» (Едлай Стівенсон).
 
Як добре, що є серед нас люди, які мають благородну мету – вберегти життя нашим бійцям. Вони навчилися тримати удари життя, аби огорнути світ довкола турботою і любовʼю, своїми силою і терпінням, своєю мудрістю. Офіцер-психолог оперативного командування «Північ», волонтер Альона Сидоренко неодноразово відвідувала бойові точки, зустрічалася з побратимством вояків. І пересвідчилася, наскільки сильний і загартований патріотизм у серцях відважних солдатів України. «Слабкодухих хлопців я не зустрічала і дуже цим пишаюся», – сказала вона.
 
У кривавих боях народжуються нові герої, люди, які сьогодні творять історію своїми вчинками. На презентацію книги завітав і ветеран АТО, підполковник запасу, командир 13-го мотопіхотного батальйону Ігор Михайлович Бизган. Про АТО розповідати не любить, має багато нагород, стримує сльози, по-чоловічому мужній. Але, коли розгорнув книгу «Вклоняємось доземно. .», почав розповідати про наших воїнів, які не маючи доступу до компʼютерної техніки, перебуваючи на лінії вогню під агресорськими обстрілами, в умовах воєнних випробувань не залишаються байдужими до читання книжок, які вони отримують через волонтерів. І формують у собі вміння протистояти ворожому насильству, розвивають природну потребу – уміння задумуватися й осмислювати вічні загальнолюдські істини. Єдине бажання у наших патріотів – вижити, незважаючи на глибокі переживання через втрати товаришів і зберігають бажання розповісти досвід цього воєнного лихоліття дітям і онукам, майбутнім поколінням про жахливе нашестя агресора.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини