Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 08:59:17

Фестиваль писанок у Ніжині

07.04.2018   11:09

Третій рік поспіль в рамках Великоднього ярмарку проходив третій загальноміський фестиваль писанок.

На вулиці Гоголя (біля подвір'я кафедрального собору Всіх Святих) проходили майстер-класи для ніжинців та гостей нашого міста  з розпису писанок.

Ніжинські майстрині Світлана Старостенко, Олена Пасічниченко розповідали та демонстрували різні техніки  виготовлення великодніх писанок, знайомили з традиційними  різноманітними символічними орнаментами.

До фестивалю писанок приєдналися дошкільні заклади, учні загальноосвітніх шкіл Будинку дітей на юнацтва,станції юних техників, школи мистецтв, які зі своїми наставниками підготували писанки для великоднього дерева.

Також підготували кошики з писанками представники територіального центру соціального обслуговування, громадських організацій міста, небайдужі мешканці Ніжина.

Прикрашали Великоднє дерево усі – і діти, і дорослі. Дітлахи із задоволенням на гілочки підвішували різнобарвні писаночки, зроблені власними руками.

Усі учасники отримали Подяки від міського голови Анатолія Лінника за збереження та популяризацію українських Великодніх традицій та активну участь у ІІІ загальноміському фестивалі писанок.


Управління культури і туризму Ніжинської міської ради

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини