Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:24:24

Відбулося відкриття виставки живописних творів Ірини Бірюкової та збірки поезій Надії Кривопиши "Шлях до храму душі"

13.02.2018   07:20Агенцiя

10 лютого в Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка відбулося відкриття виставки живописних творів Ірини Бірюкової та збірки поезій Надії Кривопиши "Шлях до храму душі".

"Шлях до храму душі" – це збірка поезій Надії Кривопиши і водночас колекція живописних творів Ірини Бірюкової. Дві особистості – кожна зі своїм унікальним мистецьким голосом, своєрідним емоційним та естетичним переживанням світу – створили неповторний мистецький синтез поезії та образотворчого мистецтва.

Вишуканість, складна діалектика душевних станів та їхнє відлуння у творчості, поліфонія почуття Любові до Всесвіту і неповторності кожної прожитої миті – так виявляє себе магія жіночого начала з її здатністю переплавляти слово у візуальний образ, а образ – у слово. Збірку поезій Надії Кривопиши органічно доповнюють ілюстрації художниці Ірини Бірюкової.

Симфонія ліній і кольорів, поетична пульсація сонця і неба перетворюють філософські роздуми на метафору пристрасного буття людської душі.

Родзинкою заходу був незвичайний танок у виконанні аматорів "Центра здорового образа жизни".

Надія Кривопиша, банківський аналітик, відчула поетичне натхнення лише рік тому. Релігії підштовхнули її на шлях самопізнання, аналізу ціннісних орієнтирів у буремному морі життя. Символічно, що збірка поезій народилася, як і дитина, за дев'ять місяців – розпочато у квітні 2016 року і завершено 7 січня, саме на Різдво Христове!

Ірина Бірюкова, вчитель початкового навчання та образотворчого мистецтва, спортивний тренер, майстер перукарського мистецтва, досить довгий час знаходилась у пошуках власної душевної й духовної гармонії. І врешті-решт зрозуміла, що без живопису вона не зможе себе реалізувати, а тим більше сказати всім про свою любов до Всесвіту. Останні два роки для неї стали дуже плідними, бо натхнення, яке митці ще називають божественним благословенням, спонукало до праці, і результати не забарилися – на світ з'явилися її живописні роботи, що в усіх барвах веселки розповідають про людину, Бога, Космос, Любов.

Автори прагнуть розкрити у своїх творах найважливіші моменти душевної еволюції людини: життєві, творчі та емоційні миті, у результаті переживання яких особистість розкриває та реалізує свій потенціал.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини