Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:31:22

Відбулося відкриття нового клубу "Поетичний бібліопростір "А+"

20.12.2017   07:54Агенцiя

У затишних стінах Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В. Г. Короленка відкрився новий клуб – "Поетичний бібліопростір "А+". Ідея створення поетичного клубу виникла невипадково.

У березні 2017 року в нашій бібліотеці відбувся I Всеукраїнський поетичний стартап "Дотиком душі", після якого не хотілося, щоб творчість учасників розчинилась у повітрі. Зміст назви – "Поетичний бібліопростір "А+" – пояснити легко: буква "А" – перша в абетці, "+" – символ позитивної енергетики клубу, єднання.

Для того, щоб краще усвідомити назву, побачити її на власні очі, ми зробили візуалізацію. Чудова інсталяція у вигляді літери "А" –"поетичної драбини" зі сходами – символізує шлях до вершини. Кожен присутній може долучитися до цієї інсталяції та принести частинку свого декору.

Мета "Поетичного бібліопростору "А+" – згуртувати людей, котрі пишуть вірші, в теплій затишній атмосфері бібліотеки ім. В. Г. Короленка. На перше засідання клубу завітали поети Ліна Ланська, Олексій Маслов, Лариса Дущак, Анна Дмитрук, Сергій Таранець, Надія Кривопиша, Валентина Шеховцова, Володимир Швидун, Лана Світко (Світлана Сусленко), Наталія Дорошенко, художниця Ірина Бірюкова, гітаристи Михайло Клімець та Юлія Здор. Організатором поетичного бібліопростору "А+" став відділ документів із гуманітарних наук.

Ведуча заходу Наталія Утиро на початку зустрічі запропонувала присутнім бліц-опитування, причому на запитання треба було відповісти нестандартно.
Далі провели жеребкування, визначили послідовність читання віршів учасниками. Заздалегідь була озвучена осіння тематика творів. Поетичні ознаки осені лунали яскраво й колоритно.

Михайло Клімець натхненно грав на гітарі мажорні попурі відомих творів. Поетка Анна Дмитрук провела цікаву гру "Синоніми" та в дуеті з Юлією Здор виконала чудові пісні.

Ліна Ланська залучила всіх до "поетичного ланцюжка": рядок, написаний пані Ліною, спонукав усіх до творчості. Кожен учасник по рядку – от і вийшов чудовий вірш. Його урочисто, ніби скарб, поклали до спеціальної скриньки, де зберігатимуться вірші, які звучатимуть чи народжуватимуться на засіданнях клубу.

Відчувши приємну творчу втому, учасники заходу із задоволенням почаювали, щоб відновити сили. А відтак знову лунали вірші, музика…

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини