Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:46:06

Чернігівський одеський дворик у Гомелі

31.10.2017   11:42Агенцiя

Народившись на сцені Чернігівського філармонійного центру фестивалів та концертних програм, мюзикл «Ліричні та веселі історії Одеського дворика» нині завойовують серця глядачів вже за межами рідної сцени.

25 жовтня чернігівські артисти успішно виступили у сусідній Білорусі, у Гомелі, на одній з найбільших концертних сцен області – культурно-спортивного  комплексу  Гомельського відділення Білоруської залізної дороги. У залі на понад тисячу місць був аншлаг. 

І гуляли по Дерибасівській на гомельській сцені і невгамовна тьотя Роза, і гостра на язик Сонечка, і смішний Попандопуло; і лунали пісні з відомих кінофільмів, незабутні композиції великого Утьосова, Марка Бернеса.  Веселий гумор мудрої  й прекрасної  багатонаціональної Одеси єднає людей у найкращий спосіб: через сміх і жарти, через пам’ять про історію, і світлий сум, і спогади, і надії.

«Виступ артистів  Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм пройшов на високому художньому та організаційному рівні і отримав достойну оцінку керівництва області, викликав щирий інтерес у глядачів, що, без сумніву, позитивно відобразиться на розвитку двосторонніх стосунків і творчому співробітництві», - йдеться у листі-подяці на ім’я Генерального  директора Чернігівського філармонійного центру фестивалів та концертних програм Сергія Теребуна, що надійшов від його колеги і вже доброго і надійного друга, директора Гомельської обласної філармонії Олени Давидовської. 
Дружба і співпраця колективів обох філармоній призвели до активного творчого обміну й цікавих гастрольних проектів. У рамках цієї співпраці чернігівська публіка вже мала нагоду провести незабутній вечір, присвячений популярним романсам  у майстерному виконанні солістки Гомельської обласної філармонії народної артистки Республіки Білорусь  Галини Павленок, а згодом зарядитися гарним настроєм на концерті оригінального інструментального тріо «Лірыца».

У лютому цього року у Гомелі з успіхом виступив Джаз-бенд “BissQuit” (керівник Дмитро Теребун) Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. У наступному, 2018 році, між Гомельською обласною філармонією та Чернігівським обласним філармонійним центром планується здійснити обмін концертами камерних хорів.
До Чернігова завітає Камерний хор Гомельської обласної філармонії (художній керівник та головний диригент — заслужений діяч культури Республіки Білорусь — Олена Соколова), а Гомель відвідає Академічний камерний хор імені Д.Бортнянського (художній керівник та головний диригент Іван Богданов). Також у планах Чернігівського обласного філармонійного центру порадувати гомельчан новим прем’єрним мюзиклом у двох актах “Радіо Красуні FM” (режисер-постановник Дмитро Обєдніков).

А вистава Чернігівського філармонійного центру «Ліричні та веселі історії Одеського дворика», повернувшись з дружнього Гомеля, знову оселилася на рідній сцені, де 27 жовтня традиційно зібрала повний аншлаг.


Віра Лобановська

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини