Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:44:08

Заключний акорд фестивалю «Слов’янські театральні зустрічі»–2017

30.10.2017   14:09Агенцiя

В останній день ювілейного ХХV Міжнародного фестивалю «Слов’янські театральні зустрічі» на чернігівській сцені була представлена фантасмагорія «Майстер і Маргарита»,

поставлена режисером Сергієм Павлюком за однойменним романом Михайла Булгакова. Не можна було навіть уявити, яким чином вдасться такий масштабний, багатоплановий твір втілити в рамках театральної постановки. Гоголівцям це вдалося! Сценічна версія цього оповитого містичним ореолом твору виявилася не менш захопливою і вражаючою, ніж роман.

З великої кількості сюжетних ліній роману постановник вистави виокремив як головні лінію вірного і самовідданого кохання та лінію співіснування людини і влади, влади тоталітарної – будь то за часів Римської імперії, комуністичного режиму чи нинішніх диктаторів. Та епохи минають, часи змінюються, а тема вічного нездоланого кохання – такого як у Маргарити і її найдорожчого в світі Майстра – завжди зігріватиме людей надією на те, що любов насправді сильніша за смерть.

Величним і переконливо мудрим виступає у виставі Воланд, який по суті проводить ту роботу, що має здійснювати Добро – караються брехуни і злочинці, ліквідуються здирники і хабарники. Отже тема нечистої сили майстерно і тонко перекривається темою життєвих реалій, що значно страшніші за містику.

Досконало вибудувані мізансцені, блискуча гра акторів, оригінальні хореографічні композиції створюють динамічне калейдоскопічне дійство, яке за задумом режисера складається в загальну масштабну картину спектаклю. На окрему увагу заслуговує музичне оформлення вистави, зокрема, участь розташованого на сцені оркестру, спочатку прихованого за декораціями, а потім відкрито задіяного у сцені нічного балу.

Гарячими оплесками, стоячи дякувала переповнена глядацька зала полтавцям за представлену феєричну виставу «Майстер і Маргарита», яка прозвучала потужним завершальним акордом нашого ювілейного фестивалю.

Вітаючи творчий колектив з успішним виступом, голова оргкомітету фестивалю Сергій Мойсієнко вручив директору Полтавського театру, заслуженому працівнику культури України Олексію Андрієнку Диплом учасника фестивалю «Слов’янські театральні зустрічі»–2017, а художній керівник театру Андрій Бакіров побажав полтавським друзям нових творчих злетів і завірив, що вони завжди є бажаними гостями на чернігівській сцені.

Під звуки урочистих фанфар голова оргкомітету фестивалю оголосив про закриття ХХV-го Міжнародного фестивалю «Слов’янські театральні зустрічі», висловив подяку усім його учасникам і окремо – шанувальникам театру, які своєю присутністю в залі, бурхливими оплесками підтримували кожну виставу фестивальної програми.

Ось і закінчився ювілейний ХХV Міжнародний фестиваль «Слов’янські театральні зустрічі». Десять театральних колективів з України, Білорусі, Польщі, що взяли в ньому участь, своїми успішними виступами на чернігівській сцені підтвердили його престижність і авторитетність. Щиро вдячні усім їм за талановиті творчі роботи, представлені на фестивалі, подаровану прихильному до мистецтва чернігівському глядачеві можливість спілкування зі справжнім високим мистецтвом театру.

Будемо разом чекати на нові зустрічі і готуватися до проведення на гідному рівні наступного ХХVІ-го Міжнародного фестивалю «Слов’янські театральні зустрічі».

Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини