Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:05:48

У Чернігові розпочався Фестиваль Латвійської культури

12.09.2017   14:27Агенцiя

Фестиваль Латвійської культури імені Яніса Райніса проводиться в Чернігові вже вдруге.

Це спільний творчий проект Чернігівської міської ради, Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, культурно-просвітницького центру «Латві-Арт», Чернігівського Національного педагогічного університету імені Т. Г. Шевченка, Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В. Г. Короленка.

Фестиваль проходить за підтримки Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка та Почесного Консула Латвійської Республіки в Чернігові та Чернігівській області Олени Вишнякової.

Проведення фестивалю спрямоване на поглиблення культурного діалогу між містами-партнерами Черніговом та Огре (Республіка Латвія), допомагатиме подальшому духовному зближенню народів Латвії та України.

В основі творчої програми Фестивалю оригінальні твори класиків латвійської літератури Яніса Райніса та Аспазії, творчість латвійських композиторів Андреаса Юр’янса, Яніса Озоліня, Альфреда Кальниня та Раймода Паулса.

У програмі Фестивалю також широко представлена творчість українських поетів та композиторів. Головними виконавцями творчої програми є професійні колективи: Чернігівський академічний камерний хор імені Дмитра Бортнянського; Академічний український народний хор; капела бандуристів імені Остапа Вересая; студентський хор, студенти та педагоги Чернігівського Національного педагогічного університету імені Т. Г. Шевченка.

Важливою ознакою Фестивалю є те, що всі твори виконуються як латвійською, так і українською мовами.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини