Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:00:31

Сучасний театр, разом із сучасним Гоголем. ВІДЕО

10.06.2017   12:01Агенцiя

Колектив обласного академічного театру імені Шевченка поділився перспективами. Вже з минулого театрального сезону заклад рухається у напрямку створення більш сучасного театру.

Реалізацію задуму розпочали із ремонту, а завершити планують оновленим — неочікуваним — репертуаром. Справжньою знахідкою, за словами керівництва театру, стане вистава Наталії Ворожбит «Вій. Докудрама». Це осучаснений погляд на відомий твір Миколи Гоголя. Що підготував для глядачів творчий колектив театру, розкажуть наші журналісти.

Агресивний і в той час творчий. Так характеризують свій 91-й театральний сезон актори обласного академічного театру. Весь минулий сезон театр активно просував свій творчий продукт не лише по Україні, а й за її межами.

Створити сучасний театр, про який знатимуть у світі, – це основне завдання на сьогодні. В цьому напрямку заклад вже розпочав активну роботу. Розпочалися капітальні ремонти приміщень, оновлення матеріальної бази. Все це робилося протягом року без відриву від творчого процесу. Зокрема у залі за кошти театру були замінені повністю всі крісла.

Ще однією новинкою, про яку наразі мріє художній колектив театру, – це створення так званої «білої сцени». Звичайно, створення ще одного сценічного майданчика потребує чимало коштів. Адже його треба оснастити технікою, декораціями. Проте, керівництво театру сподівається, у найближчі два роки ця мрія здійсниться.

Для створення сучасного театру потрібно підібрати сучасний репертуар. Актори театру неодноразово виконували вистави англійською. Питання мови часто виникає під час великих театральних фестивалів, на які приїжджають гості з різних країн. У Європі нормальним є встановлення у залі екранів, на яких транслюють сурдопереклад п’єси. Але такі інновації коштують чимало. До того ж є кілька «за» та «проти».

Щодо репертуару, то скоро на сцені театру відбудеться прем’єра вистави «Вій. Докудрама» Наталії Ворожбит у постановці художнього керівника театру Андрія Бакірова. Хоча вистава створена за мотивами відомого «Вія» Миколи Гоголя, проте це новий погляд на твір, запевняють у театрі. Глядача готують до непередбачуваних акторських ходів, несподіваних режисерських рішень та цікавих знахідок. Прем’єра вистави відбудеться 23 червня.


Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини