Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:11:22

Пам’яті Героїв Крут — виставка у Держархіві області

28.01.2017   10:07Агенцiя

У Державному архіві Чернігівської області експонується фотодокументальна виставка «99-та річниця вшанування подвигу Героїв Крут».

Вона включає в себе близько 60 документів, які умовно можна об’єднати у два блоки.

Перший — відтворює події, що відбувалися у січні 1918 року під станцією Крути на Чернігівщині. А також показує, як вшановувався подвиг юнаків десятиліття потому — в роки Другої світової війни, у післявоєнний період, у часи незалежної України.

Другий блок презентує документи, що увійшли до колекції під назвою «Герої не вмирають». Вона об’єднала першоджерела та копії документів бійців, які загинули під час антитерористичної операції на сході країни. Ці матеріали – біографічні документи, повідомлення про смерть, посвідчення про нагородження орденами Богдана Хмельницького та «За мужність» тощо — передані на постійне зберігання до Держархіву області. Поряд з документами представлені фотографії героїв.

— Фотодокументальна виставка надає можливість відтворити історію майже столітньої давнини. Вона нагадує нам про тих, хто поклав голови, захищаючи Батьківщину. Не дає забути тих, хто ціною власного життя відстоює її суверенітет сьогодні, — наголосила заступник директора Державного архіву області Наталія Лобанова.

Участь у відкритті виставки взяли студенти Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту. Про перебіг подій під Крутами їм розповів співробітник Українського інституту національної пам’яті Сергій Горобець.

Також до заходу долучився учасник бойових дій на сході України, головний спеціаліст північного міжрегіонального сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО в області, керівник громадської організації «ЩИТ 41» Альберт Черешко. Звертаючись до ліцеїстів, він наголосив що саме від позиції молоді в значній мірі залежить незалежне майбутнє України.

Держархів області запрошує всіх охочих оглянути експозицію «99-та річниця вшанування подвигу Героїв Крут».

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини