Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:11:36

Відкрилась виставка "Гостро-ніжна пристрасть в серці"

01.12.2016   16:23Агенцiя

Виставка під назвою «Гостро-ніжна пристрасть в серці» відкрилась 30 листопада в Чернігівському обласному художньому музеї ім.Григорія Галагана.

Вона приурочена до Дня людей з обмеженими фізичними можливостями, який, починаючи з 1992-го щорічно відзначається 3 грудня.

Сучасне громадянське суспільство неможливе без активного залучення всіх своїх членів у різні види діяльності, поваги прав і свобод кожної окремої людини, забезпечення необхідних гарантій безпеки, свободи і рівноправності. Згідно з даними ООН, від 10 до 15 відсотків населення Землі, а це майже 1 мільярд осіб, є людьми з обмеженими фізичними можливостями. І в Україні цей відсоток не менший. Вони є найчисленнішою групою меншин. І комфорт цих людей - не їхня приватна, а наша спільна проблема.

Люди з особливими потребами – такі ж як і ми. Їх багато, але ми так мало бачимо їх серед нас тому, що ми не вміємо бути серед них.
Однією з тих, кому необхідне наше розуміння, підтримка і допомога, але в жодному разі не жалість або поблажливість, є талановита чернігівка Аня Ломакіна.

Діапазон її творчих інтересів досить широкий. Це малювання, поезія, музика. За допомогою пензлика та гуаші дівчина виражає свої враження від побаченого, намагається таким чином спілкуватися з оточуючим світом. Її творчі пошуки пов’язані переважно з пейзажем і натюрмортом.

На виставці репрезентовані твори, що передають стан природи в різні пори року: «Зимова казка» (2012), «Сонячний зимовий день» (2015), «Літній ліс» (2014), «Осіння негода» (2012). Про залюбленість у квіти свідчать натюрморти «Три кольори щастя» (2012), «Натюрморт з квітами» (2013), «Ніжність у квітах» (2014), «Бузково-ніжна любов» (2016). Досить часто виникає потреба побачене не лише передати фарбами, а й описати словами. І тоді народжуються вірші. На допомогу приходить комп’ютер. Дівчина повільно друкує текст вірша, коригує його, придумує назву. Так за десять років копіткої праці з’явилась збірка віршів Анни Ломакіної «Роза под дождем».

Вимушено перебуваючи довгиій час на самоті, дівчина часто слухає класичну та сучасну музику, а потім, використовуючи спеціальну комп’ютерну програму, компілює нові музичні композиції. Так в одній тендітній дівчині поєднуються сила волі, творчі обдарування і безсумнівно – прагнення до прекрасного. Тож намагаймося робити так, аби таким людям було затишно жити поруч з нами.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини