Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 19:34:20

24 вересня на Красній площі Чернігова - Перший Міжнародний фестиваль духових оркестрів

23.09.2016   11:56Агенцiя

Участь у фестивалі візьме Військово-історичний духовий оркестр «Мехтер» з м. Бурса.

Це найдревніший у всьому світі  військовий оркестр, адже створений ще при Османській державі та грав для військ турецького султана. Відомо, що османи першими впровадили музику в життя армії. Саме музика оркестру «Мехтер» справила враження на європейців, і вони теж почали створювати свої військові оркестри.

Міжнародний фестиваль духових оркестрів проводиться вперше та приурочений до Дня міста Чернігова.

Місце та час проведення заходу: Красна площа, 24 вересня, 17.00.

Продемонструють свою виконавську майстерність також відомі українські колективи з Києва, Одеси та Чернігова:

Заслужений академічний зразково-показовий оркестр Збройних Сил України;

Оркестр Почесної варти окремого полку Президента України;

Зведений військовий оркестр військового оркестру Військового Інституту телекомунікації та інформатизації Державного Університету телекомунікації та Київського військового ліцею імені Івана Богуна;

Духовий оркестр  Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм;

Одеський муніципальний духовий оркестр;

Військовий оркестр 8-го Чернігівського навчального центру Державної спеціальної служби транспорту Міністерства транспорту та зв’язку України;

Військовий оркестр військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України;

Цей вид військового мистецтва набуває сьогодні все більшої популярності у всьому світі, тому що дефіле та плац-концерти військових музикантів не тільки створюють гарний святковий настрій, а й піднімають авторитет військовослужбовців та військової  служби. Адже віддавна вважалось, що військові музиканти, які супроводжували військові походи, сприяли підтриманню бойового настрою та патріотичному вихованню воїнів.

Запрошуємо чернігівців та гостей міста отримати позитивні емоції від виступу військових музикантів та побачити весь колорит української та зарубіжної культури і національних традицій у їх багатому репертуарі. Впевнені, що їх віртуозна виконавська майстерність подарує глядачам духовне піднесення та естетичну насолоду і завоює якнайбільше їх симпатій.

Довідково:

Оркестр Почесної варти окремого полку Президента України:

Оркестр почесної варти створений у 1992 році для музичного забезпечення проведення ритуалів та церемоніалів за участю Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України, Міністра оборони України, офіційних делегацій іноземних держав.

За роки свого існування оркестр забезпечив проведення понад двох з половиною тисяч заходів на вищому державному рівні. Оркестр - постійний учасник військових парадів, концертних та мистецьких заходів мiста Києва та Київської області, брав участь у міжнародних фестивалях військових оркестрів у Голландії та Чехiї, неодноразово проводив концертні виступи в зоні проведення антитерористичної операції.

Високопрофесійний колектив оркестру має у творчому доробку різноманітну українську класичну, фольклорну та сучасну музику.

Начальник оркестру – підполковник Михайло РЯБОКОНЬ.

Зведений військовий оркестр військового оркестру Військового Інституту телекомунікації та інформатизації Державного Університету телекомунікації та Київського військового ліцею імені Івана Богуна

Військовий оркестр двічі орденів Червоного прапора військового інституту телекомунікацій та інформатизації Державного університету телекомунікації заснований у 1924 році першим капельмейстером Київської військової школи зв’язку Аркадієм Іткіс. Оркестр приймає активну участь у заходах  Києва та Київського гарнізону.

Начальник оркестру-військовий диригент майор Максим ЗІНЧЕНКО.

Оркестр Київського військового ліцею імені Івана Богуна існує з дня створення Київського Суворовського училища у 1943 році. Оркестр проводить велику роботу по військово-патріотичному вихованні ліцеїстів та цивільної молоді міст Києва та Боярки. Колектив є лауреатом Всеармійського конкурсу військових оркестрів, він постійний учасник військових парадів Київського гарнізону, приймає активну участь у міських урочистих заходах.

 З 2006 року оркестр очолює військовий диригент, майор Андрій БОНДАРЬ.


Військовий оркестр 8-го Чернігівського навчального центру Державної спеціальної служби транспорту Міністерства транспорту та зв’язку України

З початку свого існування і по теперішній час колектив є одним з найкращих творчих колективів України. Військовий оркестр є лауреатом багатьох міжнародних фестивалів, постійним учасником військових ритуалів та парадів військ. Військові музиканти гідно представляють культурні та національні традиції нашої Держави в країнах Європейського союзу на престижних міжнародних фестивалях, популяризуючи український фольклор і українське музичне мистецтво. Колектив оркестру сповнений творчих сил, цікавих задумів для досягнення високих музичних звершень.

Начальник оркестру – військовий диригент, підполковник Микола СМАЛЬ.


Одеський муніципальний духовий оркестр

Оркестр розпочав свою роботу у 1993 році, цілі і завдання якого спрямовані на естетичне виховання мешканців Одеси, популяризуючи твори світової та української класики, а також кращих зразків багатонаціональної музичної культури Одещини.

Високі вимоги до рівня майстерності, прагнення до різнобічності програм і філігранність виконання, сформували творче обличчя колективу. І сьогодні можна з упевненістю стверджувати, що Одеський муніципальний духовий оркестр став невід'ємною частиною міста Одеси.

Художній керівник та диригент Юрій ЛІТОВКО.


Військовий оркестр та балет військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України

Військово-музичний центр Сухопутних військ Збройних Сил України сформований у серпні 2003 року. З початку свого існування колектив веде активну службову та концертну діяльність: обслуговування офіційних церемоніалів на державному рівні, участь у військових парадах на Хрещатику, покладанні квітів, зустрічах та проводах закордонних державних делегацій, мистецьких заходах для військовослужбовців та жителів міст в зоні проведення антитерористичної операції.

Робота всіх творчих колективів центру спрямована на створення цікавих масштабних проектів та шоу-програм, які підтримують розвиток національних військово-патріотичних традицій та підвищують імідж військової служби серед населення України.

Військовий оркестр та балет є представником українського мистецтва на міжнародній арені. Їм аплодували глядачі багатьох міст Чехії, Німеччини, Франції та Італії.

Начальник оркестру - підполковник Ігор КІШМАН, начальник центру-художній керівник, заслужений артист України,  підполковник Олександр ШЕВЧУК.


Військово-історичний духовий оркестр «Мехтер» з міста Бурса (Турція)

Military-History brass band Mehter

 Військово-історичний духовий оркестр «Мехтер», входить до структури Командування військових музеїв Генерального штабу Збройних Сил Туреччини. Оркестр відомий на весь світ як праотець всіх військових оркестрів.

Музика оркестру «Мехтер» символізує міць і велич країни. Створений ще в давнину, при Османській державі, військовий оркестр «Мехтер» був відповідальним за прапор і одночасно символізував незалежність держави. Він грав під час битв, як на суші, так і на морі, наводячи страх на ворогів та надихаючи солдат війська Османа.

Начальник оркестру Шабан ГЮЛЬШЕН.


Заслужений академічний зразково-показовий оркестр Збройних Сил України


Заслужений академічний зразково-показовий оркестр Збройних Сил України – провідний творчий колектив України, музичний символ її Збройних Сил. Творча діяльність оркестру – зразок високопрофесійної художньої майстерності. Колектив оркестру забезпечує урочисті заходи за участю урядових осіб, членів зарубіжних делегацій,  керівного складу Збройних Сил України та інших військових формувань, активно займається концертною діяльністю.

Оркестр є взірцем стройового вишколу та військової дисципліни. Він є обов’язковим учасником усіх значних державних та громадських заходів, військових парадів, свят та урочистостей, які проводяться не тільки у столиці України, а й в інших регіонах нашої держави.

В репертуарі оркестру кращі зразки світової та української класики, сучасні симфонічні, естрадні та джазові твори, урочисті марші та народні пісні, концертні сюїти та увертюри.

Начальник оркестру – художній керівник, полковник Ігор БИКОВСЬКИЙ.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини