Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 15:02:34

Стали відомі учасники денної відкритої сцени фестивалю

05.09.2016   14:29Агенцiя

До найочікуванішої події осені – Chernihiv Jazz Open 2016 – лишилося всього декілька днів.

Готуються учасники, пакують валізи гості, відточують меню ресторатори, а майстри підбирають найкращі вироби, щоб дивувати гостей фестивалю.

Саме про відкриту Green Stage і розкажемо детальніше. Отже, на нас чекають джаз в центрі древнього міста, вересневе сонце та вулична їжа.
Місцева Зелена Сцена, що 10 та 11 вересня перетвориться на джазову, функціонуватиме з 13.00 до 17.00, тобто до початку вечірніх концертів.

Пригощати глядачів будуть кращі ресторатори міста, багатьох з них знають далеко за межами Чернігова, а спрагу втамує місцеве крафтове пиво. Як вже говорилося, чернігівські майстри представлять свої творіння на джазовому ярмарку та ще й навчать власноруч робити красу на майстер-класах.

Знаходиться Зелена сцена в центрі міста поряд з центральною площею, алеєю, фонтанами, затишним парком. Від неї рукою подати до Валу з гарматами, тисячолітнього Спасо-Преображенського собору, зачарованої Десни – можна і з Черніговом познайомитися і джазом насолодитися. А послухати є що!

Програма відкритої сцени:

Субота, 10 вересня

13:00 - DJ Boochyaman , Jazzy Set (Київ)
14:00 - Chernihiv Jazz Band (Чернігів)
15:00 - Cherkassy Jazz Quintet (Черкаси)
16:00 - Orrganizmo Iliya Eresko Band (Київ)

Неділя, 11 вересня

13:00 - DJ Boochyaman, Jazzy Set (Київ)
14:00 – F Trio (Чернігів)
15:00 - Kiev Tango Project (Київ)
16:00 – Dogma (Київ)

У суботу задаватиме святковий ритм та налаштовуватиме на відпочинок DJ Boochyaman зі столиці. Його змінять класні чернігівські хлопці з Chernihiv Jazz Band з спеціальною програмою для фесту. А от якою – дізнаєтесь, прийшовши їх послухати і, чого ж там, потанцювати.

Дасть джазу черкаський квінтет Cherkassy Jazz Quintet. Участники квінтету Валерій Кириченко, Микола Євпак, Олександр Шнайдер, Олександр Черкашин, Сергій Крашенінніков  живуть и працюють в Черкасах і кажуть, що відвідали ледь не всі джазові фестивалі України. В програмі колективу – класичний хард-боп 50-60-х та обробки джазових стандартів в хард-боповому стилі, а ще – твори Лі Моргана (Lee Morgan) та Хораса Сілвера (Horace Silver).

Завершить перший день Зеленої сцени  Organizzmo – продукт співпраці досвідчених українських музикантів – гітариста Сергія Овсянікова та Іллі Єресько, котрий грає в цьому проекті на джазовому органі. Прозвучать стандарти і авторські композиції в стилі джазу 60-х років. Традиційний склад органного тріо доповнить молодий і талановитий барабанщик Роман Гуменюк.

Недільну відкриту джазову сцену знову запалюватиме DJ Boochyaman та традиційно передасть естафету чернігівському колективу F Trio (Сергей Галамага, Василь Фесенко, Артем Рей). Група грає інструментальну музику в стилі джаз-рок і фьюжн та активно завойовує популярність і любов слухачів.

Вмієте танцювати танго? А музиканти Kiev Tango Project вміють неймовірно його грати. Вони встигли розірвати культурний простір нашої країни дивовижним унікальним виконанням танго – вони його можуть грати в найрізноманітніших стилях – від «хард-року» до «класики». До того ж, Kiev Tango Project – єдиний в Україні оркестр, в котрому всі мелодії виконуються на бандо неоні – дуже чутливому і найважливішому інструменті для виконання танго.

Українське фортепіанне тріо DOGMA (Єгор Гавриленко, Родіон Іванов, Олександр Поляков) поставить крапку в репертуарі денної сцени свіжим акустичним техно-імпресіонізмом. Композитор і бенд-лідер колективу Єгор Гавриленко відомий в українських джазових кругах по проектам Gavr MAHAJAZZ Quartet и trio SOMA. Європейським саунд гурту подається з тонким, як шовк, шлейфом неолірики, з "рваними", немов гірські хребти, нечіткими розмірами.

Після завершення виступів на Зеленій сцені можна продовжити  джазову насолоду в драмтеатрі, а можна – прогулятися по місту, що в осінню пору бабиного літа особливо гарне і романтичне, посидіти в кав’ярнях чи продовжити частування. На Chernihiv Jazz Open вибрати є з чого.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини