Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 23:21:57

В Чернігові відбувається Міжнародний фестиваль моновистав "Чернігівське Відлуння"

21.06.2016   17:31Агенцiя

19 червня у Чернігові розпочався унікальний у своєму роді Міжнародний фестиваль моновистав «Чернігівське Відлуння».

На фестиваль завітали почесні гості – фундатори українського монофестивального проекту: Ніна Мазур – президент і художній керівник фестивалю «Відлуння», Володимир Смотритель – директор фестивалю та інші експерти театрального середовища.

В свою чергу, чернігівські організатори фестивалю подякували його засновникам і учасникам, чиїми зусиллями створено такий цікавий проект, за сприяння його втіленню на чернігівській сцені, а також звернулися зі словами вдячності до глядачів, які не залишили жодного вільного місця і своєю присутністю підтримали запровадження у Чернігові цього неординарного фестивального дійства.

Ведучі церемонії відкриття представили учасників фестивалю з різних країн – Білорусі, Грузії, США, України, Швеції, які упродовж п’яти днів виконають вісім моновистав фестивальної програми.

Право розпочати програму фестивалю «Чернігівське Відлуння» було надано Чернігівському академічному театру імені Т.Г.Шевченка виставою вірменської письменниці Каріне Ходікян «Целофанове щастя» у виконанні заслуженої артистки України Оксани Гребенюк.

І вся глядацька аудиторія прямісінько з італійського вокзалу вирушила у подорож в купе швидкого потягу…

Ця прониклива сповідь Оксани Гребенюк про скалічену війною долю вірменської жінки до глибини душі вразила глядачів. Вони стоячи дякували актрисі, а овації не вщухали і після вручення їй диплому учасника XVIII Міжнародного театрального фестивалю моновистав «Чернігівське Відлуння».

Обидві вистави другого фестивального дня пов’язані зі світом музики. Денна вистава «Едіт Піаф» у виконанні білоруської актриси Олени Дудич перенесла глядачів у музичний простір видатної французької співачки ХХ століття, а вечірня вистава «Соло з оркестрової ями» у виконанні Еліаса Файнгерша зі Швеції беззастережно захопила глядацьку залу оригінальною гумористичною трактовкою класичних оперних творів різних авторів і часів.

Мала сцена, на якій Олена Дудич виразно і хвилююче створювала образ Едіт Піаф, виявилася замалою для усіх бажаючих потрапити на цю виставу.

Маленька беззахисна дівчинка, що збирає копійки на батьківському акробатичному шоу; нікому невідома вулична співачка без освіти, без домівки, без майбутнього; улюблениця елітного паризького кабаре; всесвітньо відома співачка, що гастролює країнами Європи й Америки і збирає величезні зали захоплених шанувальників; величезної духовної міці жінка, яка після втрати свого кохання змогла віднайти в собі сили повернутися на сцену і знову заспівати – такою різною і по-новому зрозумілою постає перед нами славетна Едіт Піаф.

Вечірня вистава «Соло з оркестрової ями» нашого гостя зі Швеції Еліаса Файнгерша – це не просто вистава, це смішні, ексцентричні сценки з п’яти відомих опер змальовані в жанрі музичної «стенд ап комеді».

На сцені – музикант, актор, мім, клоун і, звичайно, автор ідеї і режисер власних спектаклів. Він поєднує в єдине ціле різні жанри, напрямки, стилі - трагедію, комедію, пародію, фарс. Важливу роль відіграє і приголомшлива енергетика артиста, якою заражаються всі присутні.

Про те, що «золотий тромбон Європи» володіє неординарною свободою самовираження, зрозуміло кожному, хто хоча б раз побував на його виступах.

Третій фестивальний день буде не менш насиченим. Вже за кілька годин, о 16:00, розпочнеться вистава «Третя молитва» у виконанні київської актриси Ганни Яремчук, яка відбуватиметься на малій сцені.
А о 19:00 відбудеться вечірня вистава «Кабаре», яку представлятиме американський актор Бремнер Даті на великій сцені театру.

Щиро бажаємо учасникам фестивалю «Чернігівське Відлуння» успішних виступів на чернігівській сцені, а шанувальникам театру – нових цікавих зустрічей зі сценічним мистецтвом різних країн і народів.

Нагадуємо, що у фойє першого поверху відкрита чудова виставка картин Дмитра Куровського, артиста оркестру театру.

Крім цього, в «Куточку Відлуння» протягом всіх фестивальних днів після кожної вистави відбуватимуться спілкування із акторами, а також проходитимуть конкурси на найкращі та найоригінальніші селфі «Я люблю театр» і «Міс селфі Відлуння».

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини