Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:10:17

Аматорські колективи міста об’єдналися під спільним гаслом "Маю право творити"

09.06.2016   14:46

У Чернігові бракує невеликої концертної зали, де могли б займатися аматорські театральні колективи, проводитися заходи, які направлені на спілкування з глядачем, сольні концерти чернігівських виконавців.

Ініціативна група проекту – це представники аматорського театру «Ілюмінатор», «Дивосад», «Театр 23», молоді режисери міста та виконавці, які прагнуть поділитися своїм творчим доробком з глядачем.

Спільними зусиллями ми плануємо зробити косметичний ремонт малої сцени Міського палацу культури (кінозал). Адже нинішній стан не дозволяє не те що давати вистави, а й навіть проводити репетиції. І якщо виконання більшості робіт можливо зробити самотужки, то для придбання матеріалів необхідні чималі кошти.

Глядача та представників ЗМІ організатори запросили 7 червня на презентацію проекту та вечір етюдів «Рампа та час» від театру «Ілюмінатор».

«Наш театр шукав місце для загальних зборів та репетицій. Міський Палац запросив нас до себе та надав приміщення малої сцени, де наш театр продовжує жити. Але нас попередили, що зал потребує ремонту і в не зовсім презентабельному вигляді. Ми неодноразово виступали і хотіли й надалі продовжити виступати тут, тож захотіли допомогти у відродженні зали. Оскільки ми творчий колектив, то і допомога може бути творчою, - зазначив художній керівник театру «Ілюмінатор» Сергій Семененко, - Ми запропонували проект «Маю право творити», щоб показати великий потенціал сцени і провести творчий вечір етюдів, де молоді актори і режисери експериментують і випробовують свої сили на сцені».

Ірина Должикова: «Ми хочемо аби у місті з’явився перший малий культурний простір, відкритий для кожного містянина, який бажає поділитися своєю творчістю з іншими. Вже підготовлений ескізний проект зали, ми сподіваємося, що з допомогою небайдужих людей за літній період нам вдасться привести до ладу її естетичний вигляд. Сьогодні ми проводимо з вами зустріч саме у цьому залі аби ви самі побачили умови в яких вимушені займатися колективи. Сподіваюся, що спільними зусиллями ми реалізуємо цю ініціативу. Також ми подали даний проект на «Бюджет участі» до міської ради. Восени відбуватиметься голосування, то ж ми звертаємося до усіх за підтримкою, адже нам буде важливий кожен голос».

Організатори повідомили, що для збору коштів на будівельні матеріали в подальшому проводитимуться благодійні вечори, заходи. І запросили усіх небайдужих до творчості людей долучитися до реалізації даного проекту та спільними зусиллями подарувати місту нове місце для творчого відпочинку.

Контактна особа: Іваненко Олена – 063 726 70 52.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини