Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:53:44

Фестиваль документалістики "КіноДок" стартував у Чернігові

21.05.2016   08:15Агенцiя

Увечері 20 травня в Чернігові відбулося відкриття І Міжнародного фестивалю документального патріотичного кіно «КіноДок».

Участь у заходах які, попри несприятливі погодні умови, відбулися не лише у приміщенні кінотеатру, а й на Красній площі взяли, зокрема, Міністр культури України Євген Нищук, голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко і шановані митці: голова журі «КіноДок» – сценарист і продюсер, лауреат головного призу Венеціанського кінофестивалю «Золотий Лев» та багатьох інших нагород Кшиштоф Зануссі, член-кореспондент Національної академії мистецтв України, заслужений діяч мистецтв України Михайло Іллєнко, Народна артистка України Ада Роговцева, ініціатори проведення фестивалю Ганна Левківська разом із Народним артистом України Дмитром Чирипюком та інші.

Виголошуючи вступну промову, Міністр культури України Євген Нищук подякував організаторам і членам журі фестивалю, висловив переконання у його вагомості для розвитку національної свідомості, патріотизму, громадянської відповідальності та мистецтва, закликав усіх чернігівців, особливо – молодь, до осмисленого сприйняття стрічок фестивальної програми. «Фестиваль має в собі дуже великий зміст – показати, чим живе зараз Україна, що їй болить і як вона нас може об’єднати разом…», – сказав Міністр культури України Євген Нищук.

«Від усієї Чернігівщини дякую шановним гостям за те, що дали можливість прийняти перший міжнародний фестиваль… Сподіваюся, що незважаючи на погодні умови, які, мабуть, іще раз підкреслюють важкий шлях документального кіно до свого глядача, цей фестиваль буде вдалим», – зазначив, вітаючи учасників і гостей «КіноДок’у», голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч.

Після вітальних промов, учасники заходу вшанували пам’ять загиблих героїв-захисників Батьківщини та героїв Небесної сотні, поклавши квіти до меморіальних стендів поблизу Красної площі.

Прибувши до базового місця проведення фестивалю – кінотеатру імені М. Щорса – гості оглянули розміщені у фойє виставки-презентації з історії культури Чернігівщини та перейшли до неформального спілкування. Нагадаємо, що І Міжнародний фестиваль патріотичного документального кіно «КіноДок» триватиме в Чернігові до 22 травня.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини