Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:01:44

Перегляд фільму "Чуєш, брате?"

14.05.2016   08:10Агенцiя

Перегляд фільму «Чуєш, брате?» відбувся в Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В.Г. Короленка 12 травня. Захід пройшов у рамках загальноєвропейської кампанії відзначення Днів Європи –2016 «RE-ФОРМУЮСЬ Європейцем!».

Картина розповідає про події на Майдані часів Революції Гідності та війну на Сході України. Фільм створений до виставки світлин відомого українського фотографа Олександра Глядєлова. Він є автором більше ніж 30 персональних виставок у різних країнах світу та трьох книг; має нагороди Гран-Прі Укрпресфото-97; Приз Hasselblad на конкурсі європейської фотографії у м. Вевей (Швейцарія); Mother Jones 2001 Medal of Excellence Міжнародного фонду документальної фотографії у Сан-Франциско (США); “Moving Walls 2002” Інституту Відкритого Суспільства (OSI) у Нью-Йорку (США) та ін.

Фільм переглянули учні Чернігівської ЗОШ № 1, які потім взяли участь у конкурсі дитячого малюнку «Європейська Україна очима дітей». Основною темою конкурсу був «Словник Дружби», який складався з 12 слів: УКРАЇНА, ЄВРОПА, ДРУЖБА, СВОБОДА, ДОПОМОГА, ДИТИНА, СОНЦЕ, РАДІСТЬ, МИР, ХЛІБ, ПІСНЯ, ЛЮБОВ. В своїх малюнках учасники висловили власне ставлення до цих слів та бачення своєї Батьківщини як європейської держави та її можливе майбутнє в Європейському Союзі.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.