Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:06:29

Відкрилася персональна виставка творів народного художника Андрія Чебикіна

13.05.2016   11:47Агенцiя

В Чернігівському обласному художньому музеї ім.Григорія Галагана відбулось відкриття персональної виставки творів народного художника, лауреата Національної премії ім. Т. Г. Шевченка Андрія Чебикіна. (До 70-річчя від дня народження художника).

В експозиції представлено близько тридцяти творів митця, виконаних в техніках офорт, літографія, ксилографія, суха голка, олівець. Це ілюстрації до твору Івана Франка «Каменярі», збірки Бориса Олійника «Кредо», офорти із серії «Перехожі», літографії із серії «Під мирним небом» та багато інших.

Більш ніж чверть століття, (з 1989 року), Андрій Чебикін очолює Київський державний художній інститут (нині Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури). З його творчої майстерні вільної графіки вийшло більше 300 випускників. Отже, виставка була би не повною без творів його учнів: Івана Селіванова, Миколи Кочубея, Василя Юдіна, Людмили Койдан, Ольги Матвейцевої.

Цікаво, що ця експозиція змінила виставку київської художниці Каті Дудник, яка на відкритті подарувала музею свою роботу «Так, я люблю України» і поділилась спогадами про навчання в Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури та про її ректора Андрія Чебикіна.
Також познайомитись з роботами класика української графіки прийшли учні середньої школи № 3 та міської художньої школи.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини