Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 09:10:47

Відкрилася персональна виставка творів народного художника Андрія Чебикіна

13.05.2016   11:47Агенцiя

В Чернігівському обласному художньому музеї ім.Григорія Галагана відбулось відкриття персональної виставки творів народного художника, лауреата Національної премії ім. Т. Г. Шевченка Андрія Чебикіна. (До 70-річчя від дня народження художника).

В експозиції представлено близько тридцяти творів митця, виконаних в техніках офорт, літографія, ксилографія, суха голка, олівець. Це ілюстрації до твору Івана Франка «Каменярі», збірки Бориса Олійника «Кредо», офорти із серії «Перехожі», літографії із серії «Під мирним небом» та багато інших.

Більш ніж чверть століття, (з 1989 року), Андрій Чебикін очолює Київський державний художній інститут (нині Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури). З його творчої майстерні вільної графіки вийшло більше 300 випускників. Отже, виставка була би не повною без творів його учнів: Івана Селіванова, Миколи Кочубея, Василя Юдіна, Людмили Койдан, Ольги Матвейцевої.

Цікаво, що ця експозиція змінила виставку київської художниці Каті Дудник, яка на відкритті подарувала музею свою роботу «Так, я люблю України» і поділилась спогадами про навчання в Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури та про її ректора Андрія Чебикіна.
Також познайомитись з роботами класика української графіки прийшли учні середньої школи № 3 та міської художньої школи.

Останні новини Чернігівщини

23 квітня: цей день в Україні і світі

23 квітня: цей день в Україні і світі 09:06

ДЕНЬ 790 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 790 RUSSIAN AGRESSION

Віддавав накази на утримання людей в підвалі Ягіднянської школи в якості «живого щита» – судитимуть російського командира

Віддавав накази на утримання людей в підвалі Ягіднянської школи в якості «живого щита» – судитимуть російського командира 17:22

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування направлено до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця рф, командира зведеного підрозділу за фактами віддання наказів та порушення законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України).

“Весняні ритми” духового оркестру 16:30

“Весняними ритмами” порадував глядачів духовий оркестр Чернігівського обласного філармонійного центру. 21 квітня 2024 року публіка змогла сповна насолодитися новою концертною програмою оркестру під такою назвою.

У Чернігівській області 10 закладів надають медичну допомогу при інсульті

У Чернігівській області 10 закладів надають медичну допомогу при інсульті 12:36

Допомога при гострому мозковому інсульті входить до Програми медичних гарантій, пацієнт із підозрою на інсульт безоплатно отримує всю необхідну діагностику, а у разі підтвердження діагнозу – лікування. У Чернігівській області допомогу при інсульті надають 10 закладів, які мають договір з Національною службою здоров’я України.

Легендарний лікер Jägermeister: як виготовляється та як правильно пити? 12:28

Більше восьмидесяти натуральних компонентів, строго виважена рецептура та понад 80 років історії — все це характеризує один з найвідоміших лікерів у світі, Jägermeister.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини