Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:46:16

Відбулося відкриття щорічної фотовиставки Чернігівської обласної організації Національної спілки фотохудожників України

12.02.2016   08:21Агенцiя

10 лютого у читальній залі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка відбулось відкриття щорічної фотовиставки Чернігівської обласної організації Національної спілки фотохудожників України.

Бібліотека є партнером організації і на початку кожного року любителі прекрасного чекають нових робіт талановитих митців.

Голова Чернігівської обласної організації НСФУ Микола Павлович Турчин розповів про досягнення фотомайстрів за минулий рік, творчість яких відзначилась багатьма персональними виставками та вагомими здобутками на престижних фотоконкурсах.

Члени НСФУ поділились своїми творчими планами, подякували гостям за підтримку та бібліотеці за співпрацю.

Фотохудожників привітала директор ЧОУНБ ім. В.Г. Короленка Аліференко Інна Михайлівна. «На фоні негативних подій в Україні так важливо знати, що є і світла сторона життя, що є добро і що життя продовжується, – наголосила вона. – На виставці зібрані світлі, по-справжньому красиві життєлюбні фотографії. Ця захоплена, застигла мить чарує і дає надію. За це і дякуємо!».

Чернігівський мистецтвознавець та викладач кафедри туризму ЧНТУ Віктор Величко та студенти вузу запропонували організовувати тематичні виставки і, презентуючи архітектурні та історичні пам’ятки Чернігова, наслідувати приклад провідних європейських країн і розвивати туризм міста. Вітання прозвучали від фотографів та шанувальників творчості.

На виставці представлено 40 різнопланових, різножанрових робіт 10-ти фотохудожників в таких жанрах фотографії, як пейзаж, портрет, натюрморт, «людина в кадрі».

Микола Турчин передав у своїх світлинах красу та велич природи, живої та рукотворної, даючи глядачеві усвідомити швидкоплинність та водночас силу життя.

Поєднання у Валерія Шайгородського любові до пейзажів та потягу до новаторства відображується і на його роботах. Вони несуть в собі філософський підтекст, змушуючи відчувати тихий сум від пейзажів та легкість від ніжних наречених.

Як завжди високопрофесійно та точно передав емоції та переживання людини Віктор Кошмал.

Юрій Хромушин поділився новими для нього миттєвостями сільського життя Чернігівщини.

Загадкові та м’які пейзажі Ігора Волосянкіна не можуть залишити нікого байдужим.

Новий для організації напрям привнесла Інна Буглак, показавши глядачам свої фотонатюрморти, де цікава композиція поєднується з влучно підібраними кольорами.

Уже впізнавані фотопортрети Романа Віленського чуттєві та, здається, проникаючі в саму душу людини. Чудові краєвиди та пейзажі Вадима Івкіна надихають на подорож.

Валерій Кругерський у своїх світлинах впіймав несподівані сторони людської душі, а від фото Андрія Олексієнка віє щирістю та теплом життя.

Студенти Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування (майбутні фотохудожники) відмітили високий професіоналізм та виявили бажання досягти такого ж рівня майстерності.

А учні Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді разом з директором Коломієць Галиною Василівною запросили митців провести майстер-клас з фотографування. На це Микола Павлович з доброю посмішкою відповів, що Спілка відкрита для талановитої молоді і кожен з членів Спілки із задоволенням допоможе початківцям розкрити свій потенціал. Але неодмінно треба старанно працювати, бо мета організації – «не кількість, а якість». Можливо, членів Чернігівської обласної організації НСФУ не так багато, та кожен з них – самобутній митець.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини