Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:21:41

Круглий стіл до 160-річчя від дня народження Софії Русової

11.02.2016   17:13Агенцiя

9 лютого у читальній залі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В.Г. Короленка, в рамках засідання клубу „Краєзнавець”, відбувся Круглий стіл „Софії Русовій присвячується: до 160-річчя від дня народження громадської діячки, педагога, просвітительки”.

Директор бібліотеки Інна Аліференко привітала учасників зібрання, розповіла про основні віхи життя та діяльності нашої землячки, уродженки с. Олешня Ріпкинського району С.Ф. Русової та наголосила, що серед засновників Чернігівської громадської бібліотеки, правонаступницею якої є сучасна Чернігівська ОУНБ імені В.Г.Короленка, була саме Софія Русова.

У засіданні Круглого столу взяли участь та виступили завідувачка відділу краєзнавства бібліотеки Ірина Каганова, тема доповіді: „Софія Русова у Чернігові: по сторінках „Моїх споминів”, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри археології, етнології та краєзнавчо-туристичної роботи України Навчально-наукового інституту історії, етнології та правознавства імені О.М. Лазаревського ЧНПУ імені Т.Г. Шевченка Лариса Юда – „С.Ф. Русова про долю визначних жінок та проблеми виховання історією”, кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України Навчально-наукового інституту історії, етнології та правознавства імені О.М. Лазаревського ЧНПУ імені Т.Г. Шевченка Тамара Демченко – „Громадська та письменницька діяльність Софії Русової на еміграції”, кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України Навчально-наукового інституту історії, етнології та правознавства імені О.М. Лазаревського ЧНПУ імені Т.Г. Шевченка Олександр Рахно – „Громадський діяч та вчений Олександр Русов: погляд з ХХІ століття”, директор Ріпкинської гімназії Наталія Корж – „Центр педагогічної спадщини Софії Русової – духовна скарбниця національної школи”, історик та краєзнавець Володимир Єрмак – „Дзвони національної пам’яті: Софія Русова і навколо неї” та ін.

Присутні ознайомились з книжково-інформаційною виставкою „Софія Русова: „Я присвятила Україні усе своє життя”.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.