Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:34:55

Наш земляк Олег Гончаренко – серед лауреатів престижної премії Казахстану

29.01.2016   08:57Агенцiя

Щороку поважна Асоціація культури народів Казахстану «Золотий вік» та відомий журнал «Тамир» (філософія, культура, мистецтво) нагороджують Міжнародною гуманітарною премією «Золотий асик» знаних письменників, перекладачів та науковців із різних країн світу за їхній внесок у відродження, збереження та пропагування казахської культури.

Рішення про нагородження приймає фахове журі, до складу якого входять представники Казахстану, США, Канади, України, Словенії, Туркменістану, Швеції, Вірменії, Білорусі. 

За 2015 рік, у номінації «Поезія» цю почесну нагороду отримав наш відомий земляк, поет, прозаїк, перекладач, публіцист, член Міжнародної літературно-мистецької Академії України, Національних спілок письменників та журналістів України Олег Гончаренко – за поетичний цикл авторських віршів «Казахські мотиви», що входить окремим розділом до збірки переспівів із казахської поезії (від XV століття і по сьогодення) «Віщий зблиск табуна».

Відзнака «Золотий асик» – уже десята в набутку цього автора і четверта – міжнародна. Олег Гончаренко – автор майже тридцяти книг поезії, прози, публіцистики. Збірка «Віщий зблиск табуна, до речі, входить у перелік книг, за які поета нещодавно нагороджено Міжнародною літературно-мистецькою премією імені Пантелеймона Куліша. Отже, радує те, що Україна все-таки зберігає пріоритет в оцінці своїх достойників.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини