Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:44:36

119 років Чернігівському історичному музею. ВІДЕО

28.11.2015   10:32Агенцiя

Люди зазвичай святкують свій день народження з тортом, свічками та подарунками. А як щодо музеїв? Обласний історичний музей ім. Василя Тарновського зібрав у своїх стінах гостей, аби заявити про свій поважний вік.

За 119 років існування Чернігівський обласний історичний музей встиг пережити чимало. Він сам — історія, і в ньому зберігається історія.

Цього року день народження музею відзначається майже одночасно зі святкуванням 300-ліття Катерининської церкви, де майже тридцять років існував Музей народного декоративного мистецтва, який багато років очолювала Віра Зайченко. Сфери її наукової зацікавленості — вишивки золотими, срібними і шовковими нитками. Чимало часу знадобилось їй, аби вивчити колекцію і представити своє чергове видання – книгу «Вишивка козацької старшини».

Науковий співробітник обласного музею Олександр Бондар з монографією «Замки і фортеці Чернігово-Сіверщини в ХV-XVII ст.» — це нове покоління чернігівських музейників. Автор запевняє, його ілюстрований довідник зацікавить не лише місцевих жителів, але й туристів.

Не обійшлося на святі і без особливих гостей. Внучата племінниця того самого Василя Тарновського приїхала на святкування не з порожніми руками. Як зізнається, намагається час від часу поповнювати колекцію музею особистими речами або архівними документами відомого родича. От і сьогодні привезла невеличкий подарунок.

На сьогодні в обласному історичному музеї загальна кількість експонатів вже наближається до позначки у 200 тисяч, з яких 140 тисяч одиниць складають основний фонд закладу. Музей постійно проводить різноманітні презентації, виставки та інші культурно-просвітницькі заходи. А тому говорити про те, що у стінах музею зупинився час, не можна. Він постійно осучаснюється і завжди відкритий для усіх.


Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини