Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 08:36:34

Бібліотекарі долучилися до обговорення проблем миротворення в Україні та ролі жінок у цьому

24.11.2015   10:41Агенцiя

З 16 по 18 листопада відбулась поїздка жінок Чернігівської області на семінар в місто Луцьк.

Мета – започаткувати діалог між жінками з різних регіонів країни та створити майданчик для обговорення перспектив та наболілих проблем.

Провідний бібліотекар Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка Оксана Плаунова поділилася досвідом роботи з переселенцями під час робочої сесії семінару "Діалог як база для побудови довіри та миру. Вона розповіла присутнім про проект "Інформаційна допомога внутрішньо переміщеним особам – запорука соціальної адаптації", який реалізується ініціативною групою "Небайдужі бібліотекарі", за підтримки громадської організації "Чернігівське обласне відділення УБА", за адміністрування громадської організації "МАРТ" у рамках проекту "Українська регіональна платформа громадських ініціатив", що підтримується Європейською комісією.

Серед жінок, які приїхали на Волинь – лікарі, вчителі, бібліотекарі, волонтери і громадські активісти. Жіночі делегації були з Донецької, Дніпропетровської, Харківської, Чернігівської, Київської та Житомирської областей.

Протягом двох днів жінки-миротворці обговорювали війну, шукали шляхи примирення, думали, яким чином саме українські жінки можуть допомогти припинити війну на Донбасі. Одноголосно дійшли висновку, що величезний вклад в процес миротворення вносять жінки-волонтери, які допомагають українській армії. Що взаєморозуміння між сходом і заходом України можна досягти лише спілкуванням – через поширення культури, роботу з дітьми, з переселенцями.

Проект "Миротворення в Україні: роль жінок" довгостроковий і дуже перспективний. Подібні зустрічі будуть проходити в різних містах України, і ми сподіваємося, що вони принесуть багато користі і творення, у розвиток миру і добра в нашій країні.

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей