Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:27:29

Відбулась конференція для викладачів образотворчого мистецтва "Художнє ткацтво"

02.11.2015   15:05Агенцiя

Відповідно до планів роботи обласного методичного центру навчальних закладів культури і мистецтв та обласного методичного об’єднання викладачів мистецьких навчальних закладів 28 жовтня організовано та проведено у приміщенні Чернігівської дитячої художньої школи конференцію, для викладачів образотворчого мистецтва, початкових спеціалізованих навчальних закладів області на тему «Художнє ткацтво».

Конференція проводилась з метою підвищення професійної майстерності викладачів, обміну практичним досвідом, вдосконаленням методики викладання художнього ткацтва та надання викладачам можливості безпосередньо стати учасником захоплюючих майстер-класів провідних майстрів.

З вітальним словом до учасників конференції звернулись заступник директора обласного методичного центру Світлана Сакір та директор Чернігівської дитячої художньої школи Марія Рибіна-Ткач.

Викладачі образотворчого мистецтва області мали змогу переглянути відео-матеріал та прослухати інформацію директора ДХШ Рибіної-Ткач Марії Юріївни про Всеукраїнську наукову конференцію «Ткацтво, килимарство» в м. Тернопілі.

Вміння створювати різні техніки плетіння ткацтва показала Художник декоративно-прикладного мистецтва, член Молодіжної секції Національної спілки художників України Вершиніна Ганна Вікторівна. В роботі конференції також взяла участь Керівник студії «Ткацтва та бісероплетіння» ОЦНР для дітей та юнацтва (ОНМЦКіМ) Горох Ірина Анатоліївна, яка розповіла та показала методику викладання художнього ткацтва. По закінченні майстер-класів майстрині були нагороджені почесними грамотами за якісно підготовлену роботу.

В результаті проведення обласної конференції з питань розвитку художнього ткацтва, викладачі шкіл естетичного виховання отримали досвід роботи з ткацьким верстатам (рамою), який будуть використовувати у подальшій роботі початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів області.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини