Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 19:32:26

Виконком міської ради схвалив Міську цільову програму розвитку бібліотечної справи в м. Чернігові на 2016-2021 роки

20.08.2015   08:52

Виконавчий комітет міської ради на засіданні 18 серпня під головуванням секретаря міської ради Владислава Кухаря схвалив Міську цільову програму розвитку бібліотечної справи в м. Чернігові на 2016-2021 роки.

Проект Міської цільової програми розвитку бібліотечної справи в м. Чернігові на 2016-2021 розроблений управлінням культури міської ради на виконання низки законів України, указів Президента України, постанов ВР України та Кабінет Міністрів України, а також, «Положення про проведення атестації працівників підприємств, установ, організацій та закладів галузі культури та рішення Чернігівської міської ради «Про Міську комплексну програму «Культура і мистецтво м. Чернігова. 2011-2015 роки».

Програма спрямована на втілення політики держави у сфері бібліотечної справи, посилення матеріально-технічної бази й технологічної інфраструктури, підвищення якості бібліотечного обслуговування.

За інформацією начальника управління культури Юрія Ткача, у м. Чернігові з 1976 р. діє міська комунальна централізована бібліотечна система. До її структури входять центральна бібліотека ім. М. Коцюбинського, центральна бібліотека для дітей ім. О. Довженка, вісім бібліотек-філій, що обслуговують дорослих, і три бібліотеки-філії, що обслуговують дітей. Діяльність МЦБС забезпечують 69 кваліфікованих штатних бібліотечних працівників.

Бібліотеками МЦБС користуються 35 тис. читачів, з них: 65 % - діти, юнацтво та молодь. Щорічна відвідуваність бібліотек МЦБС становить понад 300 тис. відвідувань, у тому числі: понад 70 тис. відвідувань сайтів і блогів бібліотек, понад 16 тис. відвідувань масових заходів.

Станом на І півріччя поточного року книжковий фонд бібліотек становить понад 400 тис. примірників. Передплачується близько 300 назв журналів і газет на суму 80 тис. грн. Обсяг власних електронних баз даних – понад 100 тис. записів.

Ю. Ткач назвав основні проблемні питання, що гальмують розвиток бібліотечної справи й потребують вирішення – застаріла матеріально-технічна база, значна фізична й моральна зношеність меблів та устаткування, невідповідність локальної комп’ютерної мережі сучасним технологіям.

Реалізація Програми, на думку начальника управління культури, сприятиме позитивному й динамічному розвитку бібліотечної справи у місті, створить умови для статутної діяльності МЦБС, дасть можливість сформувати новий бібліотечний простір.

Виконком міської ради доручив управлінню культури внести цільову програму розвитку бібліотечної справи на розгляд міської ради.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.