Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 11:56:13

Народний театр "Ілюмінатор" та дитячий театр "Слово" повернулись із престижними нагородами. ФОТО

20.06.2015   14:24Агенцiя

Завершився мистецьки-патріотичний проект «Тільки люди…»

Його під патронатом Голови Чернігівської облдержадміністрації Валерія Куліча реалізовували Чернігівський міський молодіжний Народний театр «Ілюмінатор» (художній керівник – Олександр Норов) та Дитячий театр «Слово» Карильської ЗОШ І-ІІІ ст. Коропського району (художній керівник – Валентина Приходько).

Метою проекту було з’єднання півночі і півдня нашої незалежної держави через дитячу та юнацьку творчість, ствердження споконвічних цінностей Людяності, Добра і Милосерддя. Як і планувалось, творча команда двох театрів дала дві вистави в Коблевому.

Спектакль театру «Ілюмінатор» талановитої молодої режисерки Катерини Пономаренко «Пост-скриптум» у досить камерному колі був представлений у пансіонаті «Колос», і на відміну від нього, спільна вистава «Ілюмінатора» і «Слова» «Крутий Заєць» (режисер вистави і керівник проекту Ростислав Дикий) гралась на відкритому майданчику біля пансіонату «Днестр», зібрала велику кількість бажаючих подивитись історію зайця-задаваки, і юні актори почули дуже схвальні відгуки глядачів від наймолодших дітей до людей поважного віку. Чи не найдорожчим з них був голосний вигук маленького хлопчика, звернений до зайців, які уходили: «Візьміть і мене з собою». Або коли 4-5 річний глядач після вистави підійшов до Лисиці і сказав: «Більше ти нікого не їстимеш, зрозуміла?»

12 червня, як і було заявлено, обидві вистави проекту «Тільки люди…» були представлені у програмі завершального Х Міжнародного відкритого фестивалю дитячих та молодіжних театрів «Південні маски» у Миколаєві. У 6 із 10 театр «Ілюмінатор» брав участь (і у 2 разом із своїм юним другом – театром «Слово»), гідно представляючи наш південно-сіверський регіон.

От і цього разу журі високо оцінило обидві роботи молодих режисерів, відзначивши оригінальність, проникливість та особливий колорит сценічної стилістики щодо вистави «Пост-скриптум», а також щирість, непідробність, глибину і самобутність режисерського задуму і високу акторську майстерність, що їх продемонстрував спектакль «Крутий Заєць».



Вистава «Пост-скриптум» здобула Бронзову маску (це третя позиція за участі 34 колективів), а виконавець ролі Крутого Зайця карильський школяр Максим Бабюк став переможцем у номінації «Найкраща чоловіча роль». Досить достойні результати, та не це головне.



Головне – що в учасників проекту «Тільки люди…» залишились не лише теплі, різнокольорові, хвилюючі спогади, а й відчуття вкрай важливої справи, яку ми разом здійснили. Ми відчули: наша прекрасна, щедра, багата духовними скарбами Україна – єдина і неподільна, хто б нам із-за кордону не нав’язував вигадані психологічні, мовні, етнічні бар’єри, їх насправді не існує. І дитяча творчість – та золота ниточка, яка серед інших скріплює її єдність і міцність.

Олександр Норов,
художній керівник Чернігівського міського
молодіжного народного театру «Ілюмінатор»

cult.gov.ua

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.