Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 04:59:28

Делегація Куликівського району здійснила поїздку до Естонії

16.06.2015   14:37Агенцiя

На запрошення керівництва Пилваського повітового управління (Естонія) делегація Куликівського району з 3 по 9 червня здійснила поїздку до Естонії.

В складі делегації начальник відділу культури і туризму Куликівської районної державної адміністрації Віктор Снопок, керівник євроклубу «Євросвіт» Горбівської загальноосвітньої школи Валентина Дєдкова та учасники хореографічної групи «Родзинки».

Програма перебування була досить цікавою та насиченою. Вона передбачала участь у ювілейному святі з нагоди 160-річчя співочих свят в Естонії, знайомство з молодіжними організаціями повіту та участь у концертних програмах.

3 червня 2015 року представників району прийшли проводжати та побажати успіхів і щасливої дороги голова Куликівської районної державної адміністрації Валентина Мельник, заступник голови Олена Баглай та інші небайдужі люди.

Подорож до естонських друзів розпочалася автобусним маршрутом Київ – Таллінн. Шлях до Пилви пролягав через територію України, Латвії та Естонії і тривав близько 20 годин...

Нарешті зупинка в старовинному естонському місті Тарту, яке нас зустріло сонячною, але прохолодною погодою. В Естонії ще була весна. Цвіли тюльпани і бузок, були білі ночі. Програма поїздки була дуже щільною і розпочалася з відвідування євроклубівцями наукового центру АННАА.

Цей науковий центр один з найкращих не тільки в Естонії, а й в Європі. Діти були вражені науковими технологіями, дизайном, цікавими тренажерами, іграми, машинами, тут же євроклубівці відвідали планетарій з цікавою екскурсією у Всесвіт. Наступного дня відбулася зустріч з керівництвом Пилваського району та центру інформації по Євросоюзу. Після обіду – знову зустріч з ровесниками в молодіжному центрі Верйора. Потім з 16:00 до 19:00 години відбулася участь у виступі молодіжної програми днів волості Пилва.

Хореографічна група «Родзинки» здивувала своїм виступом, гарно співали про любов до України і вокалісти: Косолап Ярослав та Андряник Марина. Виступ в центрі міста був до 30 хвилин, а попереду було ще декілька виступів. І один із них був в Моосте, де діти ознайомилися з комплексом садиби Моосте, брали участь і виступали в програмі для Моостеської садиби.

Цікавою була зустріч і перебування у Вярска, де євроклубівці ознайомилися з Сетуським музеєм-хутором, де зберігаються всі традиції і звичаї.

Масу задоволень діти отримали від відвідування водного центру Вярска «Водний рай», де є басейн, джакузі, бані з різним температурним режимом від 50 градусів до 100, водні лабіринти.

Паралельно з відпочинком йшла підготовка до виступу на головній сцені. Відбувалися репетиції, ознайомлення з Співочим полем та сценою. І ось він найголовніший виступ у житті юних євроклубівців на головній сцені, де на тебе дивляться очі тисяч глядачів. Здивував хор, де 1200 співаків та акустика виступу. Завмерло від подиху серце, коли оголосили наш виступ – виступ Ukraine, євроклубу з Горбова, хореографічного колективу «Родзинки» (хореографія Ємченко О.С. та Ліповатого В.В.). У пабі «Охотник» відбулася прощальна вечеря євроклубівці з Уллою Прееден та Петером Аас.

"З їх уст ми почули слова подяки в нашу адресу та про майбутній проект і приїзд до нас на День Незалежності. Нас в Естонії зустрічали, як рідних. Приємні, душевні люди, теплі і цікаві зустрічі, спільна співпраця. Рядові естонці вітали нас і бажали миру в Україні". - ділиться враженнями начальник відділу культури і туризму Куликівської РДА Віктор Снопок.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини