Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:26:51

І Відкритий фестиваль–конкурс "Крок до циркових зірок"

08.06.2015   08:23Агенцiя

«Крок до циркових зірок». Під такою назвою 6 червня в Чернігові відбувся І Відкритий фестиваль – конкурс циркових колективів для вихованців початкового рівня, організований департаментом культури та туризму, національностей і релігій ОДА, міською дитячою громадською організацією «Спортивно-циркова студія «Тріумф» за підтримки управління культури міської ради та ККЗ «Палац культури художньої творчості дітей, юнацтва та молоді», повідомляє ОНМЦКіМ.

Орієнтованість фестивалю на початківців свідчить про те, що циркове мистецтво на Чернігівщині стало предметом масового захоплення дітей та молоді, маючи при цьому глибокі корені. А колискою його по праву вважається село Микошине Менського району, де понад 30 років тому завдяки ентузіазму Тамари і Геннадія Шепелів народився цирковий колектив «Юність».

Естафету захоплюючого мистецького жанру швидко підхопили в інших населених пунктах області, що стало поштовхом для проведення Відкритого мандрівного фестивалю «Сіверська феєрія», започаткованого кілька років тому, що згодом набув статусу Всеукраїнського.

Саме в його рамках пройшов наразі і фестиваль «Крок до циркових зірок», символізуючи собою безперервність процесу підготовки майбутніх кваліфікованих артистів цирку і зберігаючи свою ексклюзивність, адже аналогів «Сіверській феєрії», як зазначила ведуча, в Україні досі не існує.

Але захоплення цирком стає все масовішим, про що свідчить географія і кількість учасників нинішнього фестивалю. Особливо помітно це на прикладі Києва, столичної та Полтавської областей.

Молодшає і «мрія» тих, хто ступив на стежину, що веде на арену цирку – наймолодшим учасникам лише 4 рочки, найстаршим – 15. Але всі вони своїми стараннями і здобутками довели усвідомленість свого вибору.

А в заохочувальних усмішках і оплесках присутніх на фестивалі батьків відчувалася повна підтримка.

На цю деталь звернули увагу виконуючий обов’язки директора департаменту культури і туризму, національностей і релігій ОДА О. В. Левочко та голова журі режисер-інспектор манежу, начальник відділу формування циркових програм державної циркової компанії України І. М. Березін. Вони подякували їм за піклування про своїх талановитих чад і висловили впевненість, що багато з них невзабарі помітять на цирковому небосхилі країни і своїх «зірочок».

А організатори та спонсори фестивалю заохотили юних учасників фестивалю нагородами та подарунками.

Результат фестивалю радує – у «Сіверської феєрії» з’явився надійний резерв.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини