Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:50:35

Березенко: Культура повинна залишатися пріоритетом держави навіть у скрутні часи

21.05.2015   19:58Агенцiя

Мистецька освіта, в Чернігові не може фінансуватися за залишковим принципом. У цьому переконаний Сергій Березенко, голова Ради регіонального розвитку Чернігівщини, який у четвер, 21 травня, провів зустріч з колективом музичної школи №1 ім. С.В.Вільконського.

«Приділяти увагу лише економіці та обороноздатності – це не розвиток. Це, в кращому випадку, - тупцювання на місці. Ваша місія не менш важлива, ніж у військових, оборонних заводів, інфраструктурних управлінь», – розповів викладачам посадовець. На підтвердження своєї думки він навів відомий приклад, коли під час Другої світової війни британські парламентарі запропонували Черчиллю скоротити всі видатки на культуру, щоб спрямувати їх на виготовлення боєприпасів. «Він відповів їм: якщо ми це зробимо, то заради чого ми тоді воюємо?», - сказав Сергій Березенко.

Разом із викладачами він обговорив проблеми, яки нині є актуальними для галузі. Представники музичної школи розповіли про важкі умови праці. Адже приміщення школи та ставки викладачів розраховані на 300 учнів, а нині школа готує удвічі більше молодих музик. Не менша проблема, за словами викладачів, - це застарілі музичні інструменти.

– Що стосується питання інструментів, то Рада регіонального розвитку, переконаний,зможе зорганізуватися із нардепами-мажоритарниками Чернігівщини, тож знайдемо можливість вам допомогти», – запевнив Березенко.

Нагадаємо, що сьогодні, 21 травня, у музичній школі відбувається випускний концерт. За традицією вихованців біля ганку будівлі навчального закладу зустрічав духовий оркестр.

Музичній школі імені Стефана Вільконського уже виповнилося 107 років. 95 викладачів навчають 630 учнів за фахом: фортепіано, скрипка, віолончель, гітара, баян, акордеон, домра тощо. Також, варто зауважити, що це єдина школа в Україні, де є відділення бандурного мистецтва.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини