Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:43:16

У приміщенні Державного архіву розпочато експонування фотодокументальної виставки, присвяченої 70-ої річниці Дня перемоги над нацизмом

07.05.2015   09:51Агенцiя

Напередодні святкування 70-ої річниці Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років у приміщенні Державного архіву Чернігівської області розпочато експонування фотодокументальної виставки з однойменною назвою.

Для ознайомлення з нею до архіву були запрошені учні ліцею № 15 міста Чернігова.
   
Ліцеїсти із непідробним інтересом прослухали розповідь співробітника архіву щодо змісту документів, презентованих на 12 стендах та об’єднаних за темами: «Чернігів напередодні війни», «Вторгнення», «Зруйнований Чернігів», «Нацистський «новий порядок», «Корюківська трагедія», «Злочин проти людяності», «Доля остарбайтерів», «Далеко від батьківщини» та «Відбудова». Особливо юних гостей архіву вразили фотографії зруйнованого міста Чернігова – наочне свідчення жахів війни, розповідь про Корюківську трагедію.
   
Справжнім відкриттям для відвідувачів стала інформація щодо участі уродженців Чернігівщини в європейському Русі опору на території Франції, Греції, Болгарії, Бельгії, колишніх Чехословаччини та Югославії.
   
У непростий час становлення України як європейської держави, виставка сприятиме вихованню в учнівської молоді почуття патріотизму, поваги до героїв, які віддали свої життя в роки Другої світової війни 1939–1945 років, та до тих вояків, які сьогодні виборюють незалежність України.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини