Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:09:58

У бібліотеці відбувся вечір-спомин із "золотими" городнянцями

01.05.2015   07:32

Сучасна бібліотека є територією спілкування. Вона гармонізує суспільство, робити життя громади більш змістовним, насиченим цікавими подіями і зустрічами. Людина відрізняється від інших створінь тим, що вміє спілкуватися.

Все її життя – це безперервний обмін інформацією, досвідом. Люди потребують спілкування, а саме нових вражень, почуттів, знань, обміну інформацією, хочуть поділитися з кимось своїми переживаннями й думками. Мабуть, якнайкраще вирішують завдання з організації змістовного активного спілкування користувачів і бібліотекарів об’єднання і клуби за інтересами.

З цією метою 29 квітня у читальному залі Городнянської центральної бібліотеки відбувся краєзнавчий вечір-спомин «Моя маленька Батьківщина».

На заході були присутні члени клубу «Золоте покоління», підопічні Городнянського територіального центру соціального обслуговування населення та користувачі бібліотеки. Справило приємне враження оформлення залу у вигляді подвір’я української хати. Гості бібліотеки мали змогу послухати п’ять неймовірних історій життя мешканців Городні. Свої розповіді-спогади вони ілюстрували фотографіями із домашніх архівів і щиро ділилися сторінками історії свого життя.

Серед учасників вечору-спомину відомі люди Городнянщини: Шпунт Лариса Василівна, дружина, нині покійного самодіяльного письменника, художника Юрія Шпунта, згадала своє дерево роду, починаючи із прадіда, царського жокея та поділилася дитячими спогадами воєнних років.

Кржемінська Тамара Василівна, самодіяльна поетеса та автор дитячих казок, цікаво і з іскрометним гумором згадала свою молодість, участь у городнянському драматичному гуртку та згадала учасників художньої самодіяльності міста післявоєнних років.

Гринь Лариса Володимирівна цікаво прокоментувала сімейні фотографії, розповіла про батька-білоруса, який пройшов усю війну та був народним цілителем-травником.

Рожков Анатолій Володимирович, автор сатиричних віршів, повідав про своє життя військового, який служив у різних куточках бувшого Радянського Союзу, але за покликом серця повернувся до рідної Городні.
Якубенко Леонід Михайлович, заслужений журналіст України, колишній редактор районної газети «Новини Городнянщини», зупинився на окремих сторінках історії Городні, продемонстрував перші номери Городнянської газети з 1917 року та розповів про відомих і маловідомих людей Городнянщини.
Гостям були запропоновані матеріали із книжкових виставок «Голосом рідного краю», «Видавнича палітра бібліотеки» та презентації фотоматеріалів стародавньої і сучасної Городні.

Захід супроводжувався піснями у виконанні ансамблів «Городняночка» та «Ветеран». Присутні щиро дякували організаторам вечора за незабутні враження та задоволення отримане від спілкування з відомими земляками.
По завершенню учасники та гості заходу заспівали Гімн України.

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини