Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:16:34

Молодіжний театр відзначив 30-річчя

01.05.2015   07:15Агенцiя

Чернігівський Молодіжний театр відзначив 30-річчя з дня створення.

Директора закладу і художнього керівника Геннадія Касьянова та колектив театру привітали голова Чернігівської обласної ради Микола Звєрєв, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, друзі, шанувальники і постійні глядачі.

Микола Звєрєв у своєму виступі зазначив, що Молодіжний театр – це скарб духовного і культурного життя нашого рідного краю. «Все проходить, а мистецтво є вічним», - підкреслив голова обласної ради. Він висловив вдячність акторам театру за їх чудову гру та висловив сподівання, що цей культурний заклад і надалі буде розвиватися та примножуватиме творче надбання.
Микола Звєрєв побажав усім присутнім здоров'я, миру, творчого натхнення і благополуччя. Керівник обласної представницької влади за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди 30-річчя з дня заснування Молодіжного театру вручив почесні грамоти і нагрудні знаки заслуженій артистці України, актрисі, провідному майстру сцени комунального підприємства «Чернігівський обласний молодіжний театр» Чернігівської обласної ради Любові Веселовій, актрисам - Юлії Матросовій та Інні Сергієнко.

Міський голова поділився своїми враженнями від вистави "11 сторінок військової прози", власне з якої розпочалася історія Молодіжного театру. У 1985 році з цією виставою Чернігівський молодіжний театральний колектив, який мав тоді назву театр-студія "Молодіжна сцена", став лауреатом 2-го республіканського конкурсу самостійних робіт молодих акторів, режисерів та сценографів, що проходив в Одесі.
О.Соколов вручив подарунок та вітальну адресу. "За три десятиліття художній керівник, режисери та актори Молодіжного вдалося яскраво розкрили свій талант, створивши у Чернігові самобутній театр, із неповторний атмосферою, власними традиціями, завоювали щиру любов не одного покоління чернігівців", - сказано у вітанні.

Г.Касьянов назвав прізвища усіх, хто стояв у витоків створення закладу, хто підтримував та допомагав упродовж існування театру.

Доктор історичних наук Володимир Половець, який час створення Молодіжного театру працював секретарем Чернігівського обкому партії, теж поділився своїми спогадами, зазначивши, що тоді було сподівання на створення молодими талановитими митцями "чернігівської Таганки" і за минулі роки воно повністю справдилося.

Акторам театру також були вручені почесні грамоти Міністерства культури України, обласної державної адміністрації, Департаменту культури і туризму, національностей та релігій обласної державної адміністрації.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини