Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 03:28:50

Ілюстровану історію владних інституцій Чернігівщини презентували в Гомелі

05.03.2015   10:48Агенцiя

3 березня фотоальбом «Владні інституції Чернігово-Сіверщини: ілюстрована історія» презентовано в Гомельській спеціалізованій слов’янській бібліотеці (Республіка Білорусь).

З учасниками зустрічі спілкувалися автори видання  директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, кандидат історичних наук Володимир Бойко; спеціаліст Центру, кандидат історичних наук Дмитро Казіміров; директор ГО «Сіверський інститут регіональних досліджень», доктор історичних наук, професор Сергій Лепявко. Участь у презентації взяли науковці, викладачі, студенти Гомельського державного університету ім. Франциска Скорини та представники громадськості Гомеля.

Відкриваючи зустріч білоруський історик Валентина Лєбєдєва відзначила важливість дослідження історії українсько-білоруського прикордоння, зокрема, його адміністративних структур, адже часом йшлося про тотожні владні інституції.

Розповідаючи про ідею альбому, автори звернули увагу на надмірний та, певною мірою, абсурдний потяг до відзначення круглих дат, пов`язаний з радянською спадщиною. В порівнянні з ними державницьке минуле Чернігово-Сіверщини сягає тисячоріччя (з моменту першої задокументованої згадки про чернігівський князівський стіл у 1024 р.).

Тому створення фотоальбому мало на меті підкреслити значущість та ключовий характер в історії регіону саме таких масштабних подій, показати, зокрема, нинішнім державним службовцям та всім, кого цікавлять подібні питання, глибинність та значення такого суспільного явища, як владні інституції. З огляду на це формувалася структура фотоальбому та добирався відповідний текстовий та ілюстративний матеріал.
 
Під час обговорення білоруський історик Андрій Киштимов, зауважив: досі жодна область Білорусі не підготувала подібного видання. Тож, фотоальбом може стати своєрідною моделлю для підготовки таких праць. Промовець звернув увагу на те, що книга не лише добре написана, а й гарно оформлена. Водночас учасників презентації цікавило, які структури влади були найефективнішими.

Автори видання наголосили, що це було місцеве самоврядування, сформоване на місцевому ґрунті та з урахуванням місцевих потреб. На завершення зустрічі з`ясувалося, що серед її учасників знаходилися ті, хто особисто знав багатьох з недавніх керманичів Чернігівщини. Тож білоруси подякували за можливість згадати недавнє минуле та висловили свої щирі побажання добра народу України.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.