Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 23:40:06

Проведено розширене засідання Колегії Державного архіву Чернігівської області

20.02.2015   08:18Агенцiя

Проведено розширене засідання Колегії Державного архіву Чернігівської області, присвячене підведенню підсумків роботи архівних установ області у 2014 році та визначенню завдань на 2015 рік.

У засіданні взяли участь начальники архівних відділів райдержадміністрацій, міських рад, керівники трудових архівів.

Перед учасниками розширеного засідання Колегії з доповіддю виступила директор Державного архіву області Воробей Р.Б. В обговоренні доповіді взяли участь начальники архівних відділів Бахмацької, Ріпкинської районних державних адміністрацій, Ніжинської, Прилуцької, Чернігівської міських рад.

Учасники Колегії обговорили питання щодо зміцнення матеріально-технічної бази Держархіву області, архівних відділів райдержадміністрацій, міських рад; забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду, поповнення його документами з історії регіону; реалізації доступу до відомостей, що містять архівні документи; забезпечення збереженості соціально значущих документів ліквідованих установ області; створення та забезпечення повноцінного функціонування трудових архівів на території Чернігівщини; обслуговування громадян та юридичних осіб за їхніми зверненнями; виставкової діяльності, популяризації архівних документів через засоби масової інформації.

Колегія прийняла рішення, спрямоване на поліпшення умов зберігання документів, виконання пріоритетних завдань архівної галузі в 2015 році.

По закінченню засідання Колегії проведено семінар для начальників архівних відділів райдержадміністрацій, міських рад та керівників трудових архівів, у якому взяли участь представники Управління Пенсійного фонду України в м. Чернігові. На семінарі розглядалися питання підготовки довідок для призначення пенсії на пільгових умовах, впровадження нових нормативно-правових актів з архівної справи та діловодства, вимоги до складання Списків юридичних і фізичних осіб, джерел формування Національного архівного фонду та Списків установ, в діяльності яких не утворюються документи Національного архівного фонду.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини