Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:32:27

Про соборність України говорили за "круглим столом"

21.01.2015   13:56

Напередодні Дня Соборності України у військово-історичному музеї – відділі Чернігівського обласного історичного музею імені В.В.Тарновського для учнів старших класів шкіл Чернігова, за участю істориків, музейників та військових було проведено засідання круглого столу на тему: «Соборність України та Чернігівщина: історія і сучасність».

Організували захід Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації, Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації, Чернігівський обласний військовий комісаріат, Чернігівський обласний історичний музей імені В.В. Тарновського та Український інститут національної пам’яті.

Перед школярами виступили директор Чернігівського історичного музею імені В. Тарновського Сергій Лаєвський, представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області Сергій БУТКО і заступник військового комісара Чернігівського обласного військового комісаріату підполковник Вадим Лільчицький.

В ході круглого столу школярі дізналися багато цікавого про історичні передумови Акту злуки УНР і ЗУНР, боротьбу українського народу за незалежність та розвиток процесу соборності українських земель впродовж 20-го століття. А Вадим Лільчицький розповів молоді про сьогодення української армії, участь бійців з Чернігівщини в АТО, їхній патріотизм і героїзм, а також про проведення четвертої часткової хвилі мобілізації.

Всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять героя з Чернігівщини, солдата Сергія Парубця, одного з «кіборгів», який загинув у Донецькому аеропорту 18 січня, а сьогодні буде похований в рідному селі Дрімайлівка Куликівського району.

На завершення заходу підполковник Вадим Лільчицький, за великий внесок у військово-патріотичне виховання молоді й з нагоди Дня Соборності України, вручив Сергія Лаєвському і Сергію Бутко грамоти начальника Чернігівського гарнізону.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини