Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 21:45:45

Виставкова діяльність Національного заповідника "Чернігів стародавній" у 2014 році

19.01.2015   08:27Агенцiя

Значна увага в роботі Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» приділяється виставковій діяльності, повідомляє «Чернігів стародавній».

З нагоди 200-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря відкрито експозиції картин з фондів Національного музею Т. Шевченка «Образ Тараса Шевченка у творчості видатних художників» (березень), творів лауреатів Національної премії України ім. Тараса Шевченка з фондів Дирекції художніх виставок України (березень-травень).

У 2014 р. в заповіднику відкрито виставки: картин талановитого чернігівського художника, члена Спілки художників України – Володимира Наталушка «Краса і вічність» (квітень); сучасних ікон сімейної іконописної майстерні «Небо на землі» (м. Миколаїв, квітень); музейно-виставковий проект «Тобі, Україно!» зі спільною експозицією приватних музеїв України: «Єдина Країна! Традиції, колекції, меценати» (Музей родини Шереметьєвих, Музей української ікони «Духовні скарби України», Благодійний Фонд «Пам’яті Сергія Платонова ПЛАТАР», Музей історичного культурного надбання «ПЛАТАР», травень-листопад); експозиції унікального петриківського розпису, її презентували шість талановитих художниць: Галина Назаренко, Олена Ярмолюк, Ірина Кібець, Вікторія Шевченко та Тетяна Гарькава (с. Петриківка, Дніпропетровська область) і Наталія Малярчук (м. Львів), (листопад-грудень); історичних мініатюр з приватної збірки київського колекціонера Олександра Харченка «Військо на долоні» (листопад-грудень); присвячена видатному киргизькому письменнику, громадському і політичному діячу Чингізу Айтматову, у презентації експозиції взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Киргизької Республіки в Україні Улукбек Чіналієв, в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман, голова обласної ради Микола Звєрєв (грудень).

У Батурині в палаці Кирила Розумовського Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця» проведено виставку із збірки заповідника «Чернігів стародавній», на якій були представлені унікальні ікони з іконостасу ХVІІІ ст. із собору Різдва Богородиці в Козельці (серпень-вересень).

У Києві в Музеї гетьманства на виставці Богородичних ікон «Заступниця тепла світу холодного» представлено ікони з фондів Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній», які репрезентують ікономалярство Чернігівщини XVIII – початку ХХ ст. (вересень).

У пам’ятках архітектури заповідника створені постійні експозиції, де представлені музейні предмети із його фондових колекцій. У 2014 р. розроблена програма оновлення експозицій. Зокрема, на виставці «Чернігів і чернігівці 100 років тому» збільшено експозиційну площу, вона поповнилася також більш ніж ста новими експонатами. Доповнено реставрованими музейними предметами виставки народних та старообрядницьких ікон.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.