Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 20:54:55

У Батурині відбулася презентація книги "Жіноче тіло у традиційній культурі українців"

13.01.2015   09:16

Погожого зимового дня 6 січня зібралося у Гетьманській залі палацу К.Розумовського чарівне жіноцтво Батурина, Бахмача, Конотопа, Обмачева.Запросила їх на “вогник” адміністрація заповідника з метою презентувати надзвичайно важливу та цікаву книгу “Жіноче тіло у традиційній культурі українців”.

Головна діюча особа презентації - автор цього наукового видання - кандидат історичних наук, доцент кафедри етнології та краєзнавства історичного факультету Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, член Національної спілки краєзнавців України Ірина Ігнатенко. Її наукові зацікавлення охоплюють традиційну та сучасну духовну культуру українців, жіночу історію в межах історичної етнології. Книга на табуйовану донедавна тему жіночої фізілогії за висновком експертної комісії Всеукраїнського рейтингу «Книга року», увійшла до 10-ки найкращих книг 2013 року у номінації “Візитівка: Етнологія. Етнографія. Фольклор. Соціолінгвістика”.

Книга стала настільки популярною, що за рік від виходу першого тиражу її довелося видати втретє - вона побачила світ у видавництві “Інтелектуальна книга” накладом в тисячу примірників.

Слово привітання до жіночої спільноти висловила генеральний директор заповідника Наталія Реброва. Представила автора книги, чарівну Ірину Ігнатенко, науковий співробітник відділу історії Гетьманства, кандидат історичних наук, Марина Герасько.

Зі слів авторки, її потяг до всього українського та етнографічного народився ще з глибокого дитинства, від бабусі з Житомирського Полісся. Бабуся вміла лікувати, була цікавим оповідачем, тому подальша життєва дорога Ірини визначилась ще задовго до вступу на історичний факультет Київського національного факультету - бути етнологом! Мрія збулася. І ось -заслужена позитивна оцінка видання читачем.

Із великим зацікавленням слухала аудиторія оповідачку, живо реагуючи на позицію авторки щодо особливостей жіночої долі в зовсім недалекому ХІХ ст… Після невимушеного спілкування, пані Ірина подарувала бібліотечному зібранню заповідника один примірник видання з авторським підписом. Всі бажаючі придбали книгу і підписали її під час автограф-сесії автора.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.