Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:36:58

Публіцистика революційної доби 1917–1920 років від Сергія Євремова

18.11.2014   16:53

— Двохтомник Сергія Єфремова — це певною мірою хрестоматія української журналістики, адже автор працював у всіх тогочасних професійних жанрах: тут є інформація, репортажі, замітки, коментарі, рецензії, статті, памфлети, некрологи, нариси, замальовки тощо, — сказав під час презентації доктор історичних наук, професор Владислав Верстюк, який є одним з упорядників видання.

Нову збірку широкому загалу показали сьогодні, 18 листопада, в рамках прес-клубу «Ділове слово», яке традиційно відбувається у Департаменті інформдіяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Владислав Верстюк також розповів, що найбільшу кількість статей Сергія Єфремова було знайдено у підшивці газети «Нова Рада». До речі, підшивка належала самому автору статей.

— Єфремов радів революції, але швидко зрозумів, що це не панацея. Тільки зміна суспільства, кожної людини окремо, може привести до змін у державі. Він закликає дивитись критичним поглядом у першу чергу на себе, а не на свого ворога, — зазначив науковець.

Кандидат історичних наук Галина Басара, яка також є одним з упорядників двотомника, зачитала цитати і підкреслила, що слова Сергія Єфремова майже через сто років лишаються актуальними.

— Сергій Єфремов – це канон української журналістики. Ця книжка повинна потрапити до кожного – політика, журналіста, громадськості…

Директор Чернігівського ЦППК, кандидат історичних наук Володимир Бойко розповів про особливості кропіткої роботи історикив над матеріалами Єфремова.

— Раніше не було технічних можливостей, як сьогодні, тому мені доводилось просто фотографувати ці статті. Три чверті всього матеріалу набиралось вручну. Все це забрало багато років, але я жодного разу не пожалкував, адже Єфремов – це людина, яка допомагає не лише дізнатися про історичні події, а й зрозуміти сьогодення.

Останні кілька років над створенням двотомника працював і кандидат історичних наук Віталій Скальський. Під час презентації, він звернув увагу на те, «Публіцистика революційної доби (1917–1920 рр.)» містить в собі унікальну інформацію, яку не знайти на Вікіпедії чи будь яких інших Інтернет-джерелах і виданнях.

Відтепер для широкого кола політологів, істориків, журналістів, громадських діячів, управлінців став доступним значний обсяг класичної української суспільної публіцистики, що супроводжується науковими коментарями, іменним та географічним покажчиками.

Видання стало можливим завдяки підтримці Американської ради наукових товариств.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини