Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:01:22

Презентація Книги року

27.10.2014   16:00

Сьогодні в читальному залі Чернігівської міської центральної бібліотеки ім. М. М. Коцюбинського відбулась чергова презентація книги, яка претендує на звання «Краща книга року – 2014».

Цього разу кандидат історичних наук, доцент кафедри всесвітньої історії Інституту історії, етнології та права ім. О. М Лазаревського Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т. Г. Шевченка Ігор Кондратьєв презентував свою книгу «Любецьке староство (XVI - середина XVII ст..)

Під час заходу всі присутні гості та працівники бібліотечної системи мали змогу ознайомитись з історією написання цієї книги.

За словами І. Кондратьєва, робота над книгою тривала довгі роки, ідея зародилася коли ще був студентом. Представлене видання розраховане на широкий читацький загал: науковців, краєзнавців, викладачів історії, музейних працівників, студентів та школярів. У ньому відтворюється історія людності та населених пунктів на території Любецького староства Київського воєводства Великого князівства Литовського, а з 1569 р. – Речі Посполитої. У середині ХVII ст. Любеч став центром козацької сотні Чернігівського полку. На сьогодні це територія Ріпкинського, а також частини Чернігівського, Куликівського та Городнянського районів Чернігівської області.

На сторінках цього видання кожен читач знайде чимало нових для себе фактів, серед яких фотографії документів та довідок про населені пункти, карти та схеми, інформація про засновників цих територій.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини