Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:48:36

Сонячний настрій в осінню пору в музеї Коцюбинського

22.10.2014   08:14Агенцiя

Мистецька програма «Десять днів з музеєм», присвячена 80-річчю з часу заснування Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника Михайла Коцюбинського, стартувала з 20 жовтня.

Цього дня, незважаючи на дощову погоду і зовсім не екскурсійний настрій, музей відвідали діти, які перебувають на лікуванні в санаторії «Зелений гай», школярі з міста Глухова Сумської області, студенти Чернігівського Національного технологічного університету. А ввечері відбулась презентація нової книги В. Моренця «Чернігівський процес».

Автор відкрив присутнім маловідому сторінку нашої історії - про підготовку та проведення судового процесу над військовими злочинцями восени 1947 року в Чернігові.

А на другий день відбулося відкриття виставки чудової художниці, справжньої майстрині а чарівної жінки - Олени Соловйової. Вона займається вишивкою атласними та шовковими стрічками. Це дуже клопітка, серйозна і складна робота. Але результат вражаючий. Коли дивишся на картини Олени Володимирівни - забуваєш про складнощі процесу роботи - навпаки, все здається таким легким, радісним, сонячним. Олена дуже любить природу, квіти. На її полотнах квіти зовсім живі, об’ємні, навіть відчуваєш їх аромат. Вона вдало поєднує акварель, живопис і різні техніки вишивки.

Відкриття виставки дуже гармонійно супроводжував і доповнював виступ заслуженого артиста України, провідного актора Молодіжного театру Олексія Биша, який прекрасно виконав уривки з творів М.Коцюбинського, О.Довженка, Т.Шевченка і проспівав декілька пісень.

Зі святом, з відкриттям виставки усіх гостей привітали завліт Молодіжного театру М.Бічук, актор і режисер театру Є.Сидоренко, майстриня Л.Ганненко, науковий співробітник обласного художнього музею імені Григорія Галагана М. Гриценко та інші.

Запрошуємо всіх , кого втомили похмурі осінні дні, відчути літнє тепло, яке струмує від робіт Олени Соловйової і додати собі гарного настрою.

Виставка працюватиме до кінця листопада.

 

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини