Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:53:41

Звернення представників наукової, мистецької, творчої інтелігенції Чернігівщини до земляків. ДОКУМЕНТ

19.09.2014   06:49Агенцiя

Шановні жителі Чернігівського краю!

Складні випробування випали на долю українського народу. Цього року, коли Україна відзначає 70-річчя визволення від фашистської окупації, українське воїнство змушене знову зі зброєю в руках відстоювати незалежність і територіальну цілісність своєї держави.

Міжнародною спільнотою визнано, що російські сили, які пересуваються по Україні, не є гуманітарною чи миротворчою місією, це російські бойові формування із російською зброєю у російських танках. Це підтверджені факти, їх не оспориш.

Як заявив Глава нашої держави, це – пряма і неприхована агресія Росії проти України, що несе загрозу міжнародній та регіональній безпеці і стабільності. Ряд провідних європейських політиків вважають агресію Російської федерації проти України війною, котра загрожує не лише східним регіонам Української держави.

Проте, не зважаючи на консолідовану підтримку нашої країни з боку держав-членів Європейського Союзу, Росія активно нарощує ударне угрупування на кордоні з Україною та на тимчасово окупованій території Криму.

Ми, представники наукової, мистецької, творчої інтелігенції Чернігівщини, рішуче засуджуємо дії керівництва Росії, яке порушуючи міжнародне право, приєднує чужі території та військовим шляхом підтримує збройний конфлікт в нашій країні.
Кожен день збройного протистояння на сході України приносить нові факти щодо перебування військ Росії на території України та їхньої участі в бойових діях, дедалі більше поховань, зокрема і анонімних, російських громадян, військовослужбовців, загиблих на території України.

А скільки вірних синів України віддали своє життя за її суверенітет і незалежність! За повідомленням верховного комісара ООН з прав людини, із середини квітня цього року в ході збройного конфлікту на Донбасі загинули як мінімум три тисячі осіб.

Відчуваючи моральну відповідальність за події сьогодення, що відбуваються на українській землі, вимагаємо від президента Росії негайно припинити агресію проти України, відвести свої збройні сили від українських кордонів, покласти край агресивній пропаганді проти України, що сіє ненависть між народами.

Закликаємо усіх свідомих патріотів Чернігівщини до єдності в нашій спільній боротьбі за єдину, суверенну, економічно розвинену Україну у спільноті європейських демократичних країн.

Тож давайте єднати свої сили і працю, шануючи нескореність духу українського народу, задля здобуття миру і злагоди на рідній землі.
Слава Україні !


Носко М.О. – ректор Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г.Шевченка, член-кореспондент Академії педагогічних наук України, доктор педагогічних наук, професор

Довбня В.М. – в.о. ректора Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського, доктор філософських наук, доцент

Коваленко О.Б. – директор Інституту історії, етнології та правознавства ім. О.М.Лазаревського Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г.Шевченка, заслужений працівник народної освіти України, кандидат історичних наук, професор, голова обласної організації Національної спілки краєзнавців України

Радченко В.М. – директор відокремленого структурного підрозділу «Коледж транспорту та комп’ютерних технологій» Чернігівського національного технологічного університету, голова ради директорів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації, заслужений працівник освіти України кандидат педагогічних наук, доцент

Зеленський В.Г. – директор Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту, голова ради директорів професійно-технічних закладів, заслужений працівник освіти України.

Линник С.Д. – генеральний директор Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру
ім. Т.Г.Шевченка

Лаєвський С.Л. – директор Чернігівського обласного історичного музею ім. В.В.Тарновського

Ральченко І.Г. – директор Чернігівського обласного художнього музею

Острянко А.М. – директор Чернігівського Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній»

Мельник О.М. – директор ДКП «Чернігівкіно»

Буренко І.С. – голова обласного комітету профспілки працівників культури України, заслужений працівник культури України

Іванов Д.Й. – головний редактор обласної газети «Гарт», заслужений журналіст України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка 2010 року, член Національної спілки письменників України

Назаренко О.В. – редактор Менської районної газети «Наше слово», голова Асоціації регіональних засобів масової інформації.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини