Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 01:23:42

Персональна виставка Раїси Боголюб триває в Чернігівському художньому музеї

29.08.2014   09:53Агенцiя

26 серпня в Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана відбулось відкриття персональної виставки живопису "Кольори настрою Раїси Боголюб".

Раїса Михайлівна народилася 25 серпня 1949 року у Сосниці Чернігівської області, у 1972 році закінчила живописно-педагогічний факультет Фрунзенського художнього училища.

Тоді ж переїхала до Чернігова і почала працювати художником-реставратором станкового живопису в Національному архітектурно-історичному заповіднику "Чернігів стародавній". З того часу нею реставровано понад 500 творів XVIII-XIX ст., що знаходяться у заповіднику, храмових спорудах Чернігова, Києва, а також у Росії. У період 1990-х-на поч. 2000-х років Раїса Михайлівна викладала образотворче мистецтво у школах Чернігова. Нагороджена знаком "Відмінник освіти України".

На виставці представлено понад живописних 30 пейзажів та натюрмортів, створених у 1999-2014 роках. Твори захоплюють яскравою манерою письма, багатством, форм і барв.

Відвідувачі побачать пейзажі Тянь-Шаню,мальовничого озера Іссик-Куль та барвистий світ квітів.

Художниця бере участь в обласних та республіканських художніх виставках, її персональна виставка відбулась в Національному архітектурно-історичному заповіднику "Чернігів стародавній" у 2004 році. Роботи зберігаються у багатьох приватних збірках України та за її межами.

 

Чернігівський обласний художній музей імені Григорія Галагана

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.