Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:37:00

Театральний "Мрій дім" побудували у Прилуках

20.05.2014   08:17

З 13 по 17 травня в місті Прилуки відбувся Третій театральній фестиваль «Мрій Дім».

Організатором фестивалю виступає Артем Аніщенко, котрий наразі разом зі своєю дружиною веде дві театральні студії в Прилуках. Головною метою фестивалю є те, щоб талановиті учасники мали можливість вступити до театрального вузу без творчого конкурсу.

Як учасниця фестивалю, хочу зауважити, що конкурсантів в цьому році було зовсім не багато. За словами організаторів, багато хто побоявся їхати на фестиваль через ситуацію в країні. Тема політики піднімалася дуже часто, організатори постійно говорили, що метою зібрання є об’єднання Сходу і Заходу, деякі режисери робили вставки в свої роботи, пов’язані з політикою, навіть якщо це не було пов’язано з темою вистави.

Протягом усього фестивалю учасники змогли взяти участь в декількох тренінгах та майстер-класах, а також мали чудову нагоду  безкоштовно відвідати  величезну кількість вистав. Серед яких «Швейк» за участі талановитих Богдана Бенюка та Анатолія Хостікоєва. А також конкурсні роботи молодих режисерів Олександра Мамома, Сергія Корнієнко та Ганни Агаджанової. Господар фестивалю Артем Аніщенко продемонстрував свою виставу «Реінкарнація Тараса», яку він поставив до 200 річчя Тараса Шевченка.

Журі конкурсу - два викладача з кафедри режисури Харківського національного університету мистецтв ім. І. Котляревського та один викладач Львівського національного університету ім. І. Франка. Всі дні фестивалю вони пильно спостерігали за учасниками, адже їм потрібно було визначити по 3 лауреати з кожного напрямку: троє найкращих акторів, режисерів театралізованих дійств та режисерів короткометражок. Також існує спеціальна премія найкращому комедійному акторові ім. М. Яковченка.

Найчастіше переможцями фестивалю в номінації «Кращий актор» стають прилучани. Цього року серед лауреатів є чернігівець, студент Радіомеханічного технікуму Артем Лобань. На даний час він займається в студентському психологічному театрі «Аномалія». Режисером–постановником, якого виступає актор Молодіжного театру Микола Бичук.

Учасником щорічного фестивалю «Мрій Дім» можуть стати всі охочі, котрі заповнять заявку і хочуть виразити себе як актор, режисер, сценограф чи режисер короткометражних фільмів. Участь у фестивалі не безкоштовна, проте заплативши 200 грн. ви отримуєте значно більше. Велику частину витрат беруть на себе прилуцький меценат Юрій Коптєв та міська влада. Житло, на жаль, за свій рахунок, проте якщо домовитесь, то добрі люди вас приймуть і за просто так.

У мене від відвідування фестивалю море вражень, натхнення, моє бажання відкривати і пізнавати театр посилилося в незліченну кількість разів. Мистецтво існує окремо від політики, воно об’єднує не Схід і Захід, а всіх, хто не може жити без нього.

Тесленок Лариса

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини