Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 05:54:32

В Чернігові демонструвався фільм про підготовку до Зимової Олімпіади "Сочі 2014"

14.05.2014   07:58Агенцiя

В рамках Днів Європи в Україні у приміщенні Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації 16 травня відбувся показ та обговорення документального фільму про заходи щодо проведення Зимової Олімпіади «Сочі 2014».

Фільм наданий Міжнародним фестивалем документальних фільмів про права людини DOCUDAYS UA. У перегляді кінокартини взяли участь представники органів місцевого самоврядування, представники громадськості, закладів культури та ЗМІ. 

Перегляд стрічки ізраїльського режисера Алєксандра Ґентєлєва викликав неоднозначне ставлення у глядачів. З одного боку, вона розповідає про змагання із зимових видів спорту, що вперше за всю історію Зимових Олімпійських ігор проводились на субтропічному курорті. Але за обсягом витрачених коштів ця Зимова Олімпіада виявилася найдорожчою.

Глядачі мали змогу подивитися інтерв’ю багатьох ключових фігур – міського голови Сочі, керівників будівельних компаній, сенаторів, президента Олімпійського комітету Росії, відомих російських політиків та спортсменів. З їхніх розповідей виникло цілком закономірне питання, що насправді стояло за організацією цих змагань? Наскільки виправданою є ціна за манію величі однієї чи певної групи осіб, що обертається розпорошенням колосальних ресурсів державного бюджету та несе пряму загрозу екології, економічному та суспільному розвитку країни?

 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.