Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:10:13

Прем'єра у молодіжному театрі - "Емігранти"

15.04.2014   09:39Агенцiя

26 квітня нова прем’єра в молодіжному театрі «Емігранти» молодого режисера Євгенія Сидоренко.

Приємно знати, що є молоді люди, які вважають, що театр повинен виконувати місію, яку заповідав нам Гоголь: «Театр - це така кафедра, з якої можна багато сказати світу добра». Багато хто думає, що театр не актуальний, не цікавий. Люди забувають справжнє призначення цього магічного місця. Євгеній Сидоренко готовий кинути виклик і зруйнувати ці стереотипи. Молодий режисер нової постановки в молодіжному театрі привідкрив кулісу і розповів , що чекає глядача на прем'єрі і якими будуть його «Емігранти» Славоміра Мрожека.

З Мрожеком мене познайомив мій колега Олексій Биш. Він взяв в роботу п'єсу "Танго" де я мав грати діда. П'єса мені дуже сподобалася тож я вирішив для себе перечитати всі п'єси Мрожека. Багато в нього хороших п'єс, але особливо мене зачепила п'єса "Емігранти". У ній немає сентиментальності, "соплів", чисто чоловічий матеріал і, як для режисера чоловіка, так і для справжніх чоловіків акторів. Власне ці складові елементи і підкупили моє нутро, щоб втілити свою мрію і поставити цю п'єсу.

- "Емігранти" один з найбільш значущих творів в польській драматургії післявоєнного періоду. Яку важливість для вас представляє ця п'єса?
- Для мене важливість цієї п'єси полягає в її людської правді. У ній говориться про те, про що люди зазвичай мовчать. Тому ця п'єса, особисто для мене, проявляє важливість внутрішніх страхів людини, про які ми часом самі собі боїмося зізнатися.

- Яких « Емігрантів » побачить глядач?
- «Емігранти» стали людяними. Моє над-надзавдання як режисера - це насамперед, щоб глядачі на сцені побачили себе, саме в цій п'єсі і в цьому спектаклі. Нехай говорять, що драма не актуальна, але я вважаю що, завдяки таким високим жанрам як трагедія і драма люди повинні стати духовно багатші. Чому греки любили трагедію в античному театрі, тому що тільки завдяки їй вони отримували катарсис, духовно очищалися. Саме ці жанри змушують нас замислюватися над своїм існуванням у цьому складному і місцями безглуздому, а, іноді, і порочному світі. А високі жанри в театрі змушують людину щось переосмислити.

Будь-які починання гарні, особливо ті, які спрямовані на саморозвиток і на пізнання свого духовного світу. З цієї невеликої бесіди можна зробити висновок, що альтернатива на чернігівських театральних підмостках існує, впевнений, ця вистава знайде свого глядача, адже вистава - справжня, жива, людяна. Ясного неба і попутного вітру Євгену Сидоренко в його творчому житті під назвою - режисура.

Микола Бичук

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини