Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:01:57

"Свято єднання українців" До Дня Соборності України

23.01.2014   09:47

В Чернігові з нагоди Дня Соборності України проведено ряд святкових заходів.

Так, у центральній бібліотеці імені М. М. Коцюбинського відбулась година історичної пам’яті «Свято єднання українців» за участю учнівської молоді. Всіх присутніх зі святом привітав секретар Чернігівської міської ради Олег Шеремет. Він процитував слова Президента України Віктора Януковича: «Ми можемо мати різні точки зору. Нас можуть розділяти сотні кілометрів. Але ми усі - єдиний український народ».

Було наголошено, що сьогодні відзначається 95-річчя з дня проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки.

Секретар міської ради Олег Шеремет зробив короткий історичний екскурс тих подій та звернувся до молоді: «Свято Соборності завжди залишатиметься знаковим для українського народу, який упродовж століть прагнув до єдності, незважаючи на те, що ми жили в різних державах і були заручниками геополітичних конфліктів».

О. Шеремет висловив побажання, аби всі пам’ятали, що ми є синами і доньками нашої держави, щоб ми гордо йшли вперед і підносили свою країну на найвищі щаблі у світовому співтоваристві й на рідній землі. «Ви – майбутнє України, за вами завтрашній день, і нехай він обов’язково буде щасливим», - звернувся секретар міськради до молоді.

Під час заходу всі присутні мали змогу переглянути відеоряд «Я – українець», заслухати історичний екскурс «Україна єдина, соборна», взяти участь у вікторині «Україна від історії до сучасності» та ознайомитись із книжковою виставкою «Соборна Україна: від ідеї до життя».

Цього ж дня пройшли урочисті збори та святковий концерт із нагоди Дня Соборності та Свободи України за участю керівництва облдержадміністрації та міста в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм.

В усіх загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах Чернігова організовано виховні години, години спілкування «22 січня – День Соборності та Свободи України», «Єдність народу – запорука благополуччя і добробуту держави», тематичні уроки «Шлях України до самостійності», конкурси малюнків «Ми діти твої, Україно!», вікторини знавців української державності «Історія української державності», лекції, засідання за «круглим столом», історичні читання «Об’єднання УНР та ЗУНР – здійснення вікової мрії».

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини