Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:22:56

Презентація авторської ляльки у Корюківці. ФОТО

15.01.2014   12:06Агенцiя

Казка власноруч - Поспішіть! Лише до 19 січня у Корюківському районному історичному музеї діятиме виставка декоративної авторської ляльки корюківчанки Марини Шикалової

Коли дивишся на творіння рук Марини Шикалової, не віриться, що її захопленню трохи більше року – з такою майстерністю і професіоналізмом виготовлена кожна робота. За цей час майстриня втілила у життя кілька сотень своїх мрій і фантазій, створивши таку красу і казку, що словами не передати. Це треба просто побачити!
 
Усьому, що вона сьогодні вміє, Марина завдячує своїй бабусі Ользі Семенівні Макаренко. Це вона навчила онучку різному рукоділлю. Тож у доросле життя Марина пішла, уміючи робити усіляку жіночу роботу: шити, в’язати, вишивати… З роками Марина лише відточувала свою майстерність, а згодом знайшла застосування різноманітним технікам у єдиній справі – почала шити ляльки.

Ви дуже помилятиметесь, якщо таке заняття вам на мить здасться дитячим. Лише людина з багатим внутрішнім світом і тонким відчуттям прекрасного може творити такі шедеври. Звісно, багато Марининих ляльок родом з дитинства, але немало персонажів і з дорослого життя. Є декілька прототипів реальних людей, корюківчан, які майстриня виготовляє на замовлення за наданими фотографіями. Відвідувачі музею підмітили навіть деяку схожість окремих ляльок з їхньою «мамою» - Мариною Віталіївною.

Її захоплення - надзвичайно тонка робота, яка потребує придбання багатьох матеріалів і займає весь вільний час, - приносить рукодільниці велике задоволення. Вона бачить незвичайне у звичному, вміє створити цілі сюжети з якоїсь однієї непримітної детальки, на яку б більшість інших просто не звернула увагу. Марина має багато планів і задумів у своїй творчій праці. Натхнення їй!

Маяк

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини