Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 06:45:49

Чернігівців пригостили компотом

14.12.2013   12:32Агенцiя

Несподіваний і приємний передноворічний подарунок зробили для шанувальників живопису Національний архітектурно-історичний заповідник “Чернігів стародавній” та відомий художник Олександр Батенєв.

Виставка його живописних полотен з простою назвою “Компот” вражає свіжістю барв, легкістю сприйняття авторського замислу. Митець знає, як подати побачене навколо себе, адже передусім він художник-постановник, котрий створив 20 художніх фільмів, співпрацював з Вірою Глаголєвою та Олександром Галібіним.

Олександр Батенєв брав участь у створенні найскладніших програм популярної комік-трупи “Маски”, декорацій для таких концертів, як “Різдвяні зустрічі” Алли Пугачової, численних теле- і театральних шоу. Напевне, саме отой притаманний йому пошук прихованої краси у, здавалося б, буденних речах робить його картини такими привабливими.

А ще він не користується попереднім начерком за допомогою олівця, тому кольори лягають на папір так природно і прозоро. При тому, що акварель – дуже швидка техніка, адже ці фарби висихають майже миттєво, художник створює викінчені картини з майстерно розставленими акцентами й любовно виписаними деталями. Це той світ, який він бачить за вікном власного помешкання, вулиці, якими ходить, мимолітні думки і враження від життя. Ще не факт, а тільки його передчуття, ще не кадр, а лише його очікування, ще не подія, а лише її передбачення… Такий стан душі можна передати тільки пензлем, тому що за мить усе зміниться. І то вже буде зовсім інша картина…


http://ukurier.gov.ua/uk/news/chernigivciv-prigostili-kompotom/
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.